70 şehirde 45 dakikalık konuşma

70 şehirde 45 dakikalık konuşma

GÜNDEM Haberleri

Seçim mitinglerine 25 Nisan'da Erzurum'dan başlayacak olan Davutoğlu, günde iki kentte kısa konuşmalar yapacak

Yücel Kayaoğlu ANKARA
7 Haziran hazırlıklarında son aşamaya gelen AK Parti'nin seçim kampanyası ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun miting programının detayları belli oldu. AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ın koordine ettiği çalışmaya göre, Başbakan için 43 günlük bir miting programı hazırlandı. 25 Nisan'da Erzurum'dan başlayacak miting maratonu, 70 ile yayılacak. 3 Mayıs'ta Almanya'nın Dortmund şehrinde gurbetçilerle buluşacak olan Davutoğlu'nun son mitingini ise seçim bölgesi olan Konya'da yapması planlanıyor.
Her gün iki il ziyaretinin öngörüldüğü planlama kapsamında programın aksamaması için alınacak önlemler de belirlendi. Davutoğlu'nun danışmanları ve parti yönetiminin yaptığı toplantıda, Başbakan'ın her gün saat 10.00'da evinden çıkması, en geç 24.00'de istirahate çekilmesi kararlaştırıldı. Miting alanında vatandaşın bekletilmemesi için programa sadık kalınacak, Davutoğlu'nun konuşmaları 45 dakika ile sınırlandırılacak. nbsp;
DİYARBAKIR'DA BELİRSİZLİK BİTTİ
AK Parti'nin aday listelerinde Diyarbakır 6. sırada yer alan eski Milletvekili Abdurrahman Kurt'un, adaylıktan çekildiğini açıklamasına rağmen, isminin geçici listelerde yer alması 'ikna edildi' olarak yorumlanmıştı. Ancak Kurt'un resmi olarak adaylıktan çekilme başvurusunu yapmaması küçük çaplı krize neden oldu. Parti yönetiminin ikna edemediği Kurt, YSK'nın tanıdığı sürenin dolmasına yarım saat kala başvurusunu yaptı. Yerine ise Bağlar İlçe Başkanı Hüseyin Yalar'ın eşi Dürdane Yalar aday gösterildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...