'Eğitim sistemi yenilenmeli'

/ Kaynak: İHA
'Eğitim sistemi yenilenmeli'

EĞİTİM Haberleri  / İHA

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Prof.Dr. Günsel Avcı, 23 Nisan Bayramı'nı kutlarken, eğitim sistemimizin yenilenmesi gerektiğini söyledi

Büyük Millet Meclisi'mizin 1920 yılında ilk toplandığı gün olan 23 Nisan gününün Atatürk tarafından 23 Nisan 1924'te bayram olarak kutlanmasına karar verildiğini, 5 yıl sonra da bu bayramın çocuklara armağan edildiğini hatırlatan Prof. Dr. Günsel Avcı, "Türkiye, dünyada çocuklar için bayram yapan ve bunu resmileştiren tek ülkedir. 1979 yılından bu yana 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarının uluslararası bir bayram niteliğini kazanması, tüm dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve barışın sağlanmasında çok önemli bir rol oynamaktadır" dedi.


Yarının büyükleri olan çocuklarımızın, yetenekleri doğrultusunda ve istediği dalda eğitim şansı bulabilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Günsel Avcı şöyle konuştu: "Belirli kalıplara oturtmak uğruna gençlerimiz çok kısıtlı alanlara yönlendiriliyor, çoğu zaman ilgi duymadıkları mesleklerde çalışmak zorunda kalıyor ve bu da onların hem üretkenliklerini azaltıyor hem de yaptıkları işten keyif almalarını engelliyor. Oysa eğitim sistemleri yenilenip gençlerimize yeteneklerine ve zevklerine odaklı bir eğitim verilebilir. Gençlerimiz hayata atıldıklarında iyi yapabildikleri ve en önemlisi yapmaktan zevk aldıkları işlerde çalışabilir. Bu tip yönlendirme hem ailelerin kaynaklarını yanlış harcamalarının önüne geçecek, hem de gençlerimizin severek yaptıkları işe daha ciddi eğilmelerini sağlayıp üretkenliklerini artıracaktır; sonuçta toplumca çok daha ileri gidilebilecektir."


Günsel Avcı, sözlerinin sonunda ülkemizin geleceği olan çocukların bayramını kutladı. nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...