Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

23 Nisan'da kar sürprizi

/ Kaynak: İHA
23 Nisan'da kar sürprizi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bahar geldi derken Nisan'ın son günlerinde yağan kar şaşırttı!

Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Marmara'da aniden düşen hava sıcaklığı nedeniyle don olayı yaşanırken Bolu'da aniden bastıran yağış sürücülere zor anlar yaşattı. Başkent'te ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı 4 saat süreyle etkili oldu.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için yaptığı uyarılar sonrası hava sıcaklıkları düştü. Antalya- Konya karayolu, Alacabel Mevkii'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. İstanbul'da da sabah saatlerinde yağan dolu etkili oldu. Kentin başta Şişli olmak üzere bazı ilçelerinde yerler bir anda beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler de trafikte zor anlar yaşadı.


ANKARA'DA KAR ŞAŞKINLIĞI
İstanbulluların gündüz hissetiği şaşkınlığın bir benzeri Başkent'te yaşandı. Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası şehrin belli bölgeleri beyaza büründü. Nisan ayında yaşanan soğuk havalar sosyal medyada da ses getirdi. Başkent'te gece saatlerinde başlayan kar yağışı 4 saat süreyle etkili oldu. İl genelinde gece saatlerinde başlayan yağış, sabah saatlerine kadar etkisini sürdürdü. Kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde tipi şeklinde devam etti. Yağış sonrası parklarda, bahçelerde, otomobillerde ve çatılarda kar birikintileri oluştu. Karayolları ekipleri ise anayollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir aldı.


BEYPAZARI'NDA KAR SÜRPRİZİ
Akşam saatlerinde başlayan yağış, Beypazarı'nın yüksek kesimlerindeki Karaşar beldesi ile Nallıkaşı bölgesinde etkili oldu. Baharla çiçek açan ağaçlar, yeşeren doğa, karla yeniden beyaz örtüye büründü. Vatandaşlar, bu mevsimde kar yağışının şaşkınlığını yaşadıklarını dile getirdi. Karayolları ekipleri, yağış nedeniyle Beypazarı-Kıbrıscık karayolunu kullanacak sürücüleri 1650 rakımlı Kumocağı, Burgaz ve Aysantı geçitlerinde dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.


YURT GENELİNDE HAVA DURUMU
Meteoroloji'den yapılan meteorolojik değerlendirmeye göre, Balkanlardan gelen yağışlı sistemler yurt genelinde etkisini gösterecek. Hava sıcaklıklarının hissedilir derece azalacağı tahmin edilirken, kuzey kesimlerde başlayan sağanak yağışlar, bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam edecek.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun Balkanlar üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisi altına gireceğinin ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağının tahmin edildiğini duyurdu. Meteoroloji tarafından yapılan yazılı açıklamada yurdun kuzey kesimlerinde başladığı belirtilen sağanak yağışların; bugün iç ve kuzeydoğu bölgelerde aralıklarla devam etmesinin beklendiği kaydedilerek "Bu yağışlı havaya ilave olarak salı günü ülkemizin Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının; bugün ülkenin iç ve kuzeydoğu kesimlerinde, salı günü Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk hava dalgası ile hafta sonuna kadar azalarak kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında seyredeceği bekleniyor" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca soğuk ve yağışlı hava sisteminin cuma gününden sonra yurdu terk edeceği ve hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre hafta boyunca, yurt genelinde tahmin edilen hava durumu, şöyle;


BATI KARADENİZ'İN İÇ KESİMLERİ VE ARDAHAN ÇEVRELERİNDE KARLA KARIŞIK YAĞMUR
"Salı günü Marmara, İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların; Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Trabzon, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor"


KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR
"Çarşamba günü Marmara, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinde Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"
nbsp;
MARMARA'NIN DOĞUSU, KARADENİZ, AKDENİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU YAĞIŞLI
"Perşembe günü Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara, Çankırı, karaman, Muğla, Denizli ve afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor"
nbsp;
HAFTA SONU SICAKLIK ARTIYOR
"Cuma günü soğuk ve yağışlı havanın doğu bölgelerimizde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi, batı bölgelerimizden başlayarak hafta sonunda ülke genelinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor"

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...