Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den o ülkeye sert cevap! 'Artık eskisi gibi olmaz'

Türkiye'den o ülkeye sert cevap! 'Artık eskisi gibi olmaz'

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile telefon görüşmesi yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ile dün Avusturya Parlamentosu'nda grubu bulunan 6 parti tarafından kabul edilen ve 1915 olaylarını kınayan bildiri yayınlanmasına ilişkin olarak bir telefon görüşmesi yaptı. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çavuşoğlu, muhatabına sözkonusu bildirinin kaçınılmaz olarak iki ülke arasındaki ilişkilere olumsuz yansımaları olacağını ve tarihi konular hakkında parlamentoların karar veremeyeceğini iletti. Avusturya Parlamentosunda grubu bulunan 6 parti, 1915 olaylarını kınayan bildiri yayınlamıştı.

Parlamento Başkanı Doris Bures, parlamentoda yaptığı konuşmada, 24 Nisan 1915'te "Ermenilerin tutuklamasıyla" başlayan olayların "tehcir" ile devam ettiğini ve "soykırım" ile son bulduğunu öne sürmüştü. Bures, 6 siyasi partinin bu konuda birleştiğini ve bu çerçevede ortak bildiri hazırladığını söylemişti.

Dışişleri Bakanlığı, "hukukun katli" olarak nitelediği Avusturya Parlamentosu'nun 1915 olaylarına ilişkin bildirisinin, büyük infial oluşturduğunu nbsp;belirterek, Viyana Büyükelçisi Hasan Göğüş'ün Türkiye'ye çağrılması kararının alındığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...