O koltuğa 7 yaşındaki İsveçli Liam oturdu

/ Kaynak: İHA
O koltuğa 7 yaşındaki İsveçli Liam oturdu

YAŞAM Haberleri  / İHA

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nde kutlandı. Bugünkü Büyükelçi İsveçli 7 yaşındaki Liam Nyberg oldu.

Diğer öğrenciler günün manasını taşıyan şiirler okudular. Büyükelçi Kaya Türkmen gelen öğrenciler ve öğretmenlerin bayramını kutlayarak, büyükelçiliğin ne gibi işler yaptığını anlattı. Büyükelçi Kaya Türkmen yeni Büyükelçi'ye yaşını, sınıfını, büyükelçi olarak neler yapacağını sordu. Yeni Büyükelçi Liam Nyberg yedi yaşında olduğunu, annesinin Türk olduğunu 1. sınıfa gittiğini, büyükelçi olarak İsveç ile Türkiye arasındaki arkadaşlığı en üst düzeye çıkaracağını söyledi. Büyükelçi Türkmen, Türk öğrencilerle okuyan ve Türkçe, İsveççe ve Fransızca konuşabilen İsveçli Liam Nyberg'e, "Sen makama yakışıyorsun 3 lisan bilmek çok iyi bir şey "dedi. Büyükelçilikte çocuklara ve öğretmenlere meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...