Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

THY'den bomba karar!

THY'den bomba karar!

GÜNDEM Haberleri

Birbiri ardına uçaklarının tuvaletinde asılsız bomba notlarıyla karşılaşan Türk Hava Yolları, ek önlemlere başvurdu.

İhbarlar nedeniyle geri dönen uçaklar nedeniyle milyonlarca lira zarara uğrayan THY, yeni güvenlik önlemleri ile bomba notu gibi asılsız ihbarların önünü kesmeyi hedefliyor.

Bundan böyle THY uçaklarında yolcu alımı tamamlanması sonrası uçak kapı kapatmadan önce tuvaletler sıkı bir son kontrolden geçirilecek. Emniyeti tehdit edecek bir durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenerek kalkışa kadar kullandırılmayacak.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla Avrupa'da liderliğe oynayan Türk Hava Yolları, son dönemde art arda yapılan bomba ihbarları nedeniyle ek önlemler aldı.

Tuvaletlerde bulunan asılsız bomba notlarıyla ilgili olarak Atatürk Havalimanı ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ihbarcıları ortaya çıkarmak için yürüttüğü çalışmalar devam ederken, yeni alınan önlemlerle ihbarların önünün kesilmesi amaçlanıyor.

UÇAK KALKANA KADAR TUVALETLERE GİRİLEMEYECEK

Özellikle yeni alınan güvenlik önlemleri kapsamında yolcu alımı tamamlandıktan sonra uçak kapısı kapatılmadan önce kabin görevlileri sorumlu oldukları tuvaletlerin son kontrolünü yapacak. Tuvalette raf ve dolap içleri,kapı arkalarında yapılacak sıkı bir kontrol sonrası uçuş emniyetini tehdit eden bir durumun olup olmadığına bakıldıktan sonra herhangi bir olumsuz durum olmaması halinde tuvaletler kilitlenecek. Tuvaletler kalkış sonrasına kadar kullandırılmayacak.Tuvaletlerde uçuş emniyetini tehdit eden bir olumsuz durum olmaması halinde de uçağın kapısı kapatılacak.

Kaynak : Habertürk

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...