İtalya'da El Kaide operasyonunda 18 gözaltı

/ Kaynak: İHA
İtalya'da El Kaide operasyonunda 18 gözaltı

DÜNYA Haberleri  / İHA

İtalya'da 7 ayrı bölgede yapılan operasyonlarda 18 kişi, 'terör örgütü El Kaide üyesi olmak, suçlamasından ötürü gözaltına alındı.

Antiterör Merkezi ve El Kaide'nin İtalya merkezi olan Sardegna bölgesindeki Cagliari Emniyet Müdürlüğü'nün koordine ettiği operasyonlar halen devam ediyor. Güvenlik güçlerinin verdiği bilgiye göre, gözaltına alınan 18 kişi arasında 2009'un Ekim ayında Pakistan'ın Peşaver bölgesinde 100 kişinin ölümü ile sonuçlanan eylemin sorumluları ve örgütün 2011 yılında öldürülen eski lideri Usame Bin Ladin'in 2 koruması da var. Yapılan açıklamada, örgüt üyelerinin Batı'da silahlı mücadele, Pakistan'da hükümete karşı kanlı sabotaj ve terör eylemleri planlandığı belirtildi. El Kaide üyeleri aynı zamanda İtalya'da örgüt için para toplayarak örgütün Afganistan ve Pakistan birimlerine para göndermek ve illegal mülteci trafiği yapmakla suçlanıyor.

Operasyonları başlatan Sassari Özel Operasyon Birimi Komiseri Mario Carta, düzenlenen basın toplantısında ayrıca, örgüt üyelerinin 2010 yılı Mart ayından beri Vatikan'da bir canlı bomba saldırısı yapmayı planladığı yönünde güçlü şüpheleri olduğunu ancak ellerinde kanıt olmadığını belirtti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...