Ağrı-İran karayolu, tipi dolayısıyla ulaşıma kapandı

/ Kaynak: AA
Ağrı-İran karayolu, tipi dolayısıyla ulaşıma kapandı

YAŞAM Haberleri  / AA

Ağrı'nın Doğubayazıt ve Diyadin ilçeleri arasında bulunan İpek Geçidi'nde çok sayıda aracın tipide yolda kalması nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran, Türkmenistan ve Azerbaycan'a gitmek üzere yola çıkan tırlar, karayolunun 2 bin 25 rakımlı İpek Geçidi mevkisinde aniden bastıran kar yağışı nedeniyle yolda kaldı.

Yaklaşık 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu, karayolları ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Bazı sürücüler de araçlarını yol kenarına park etti.

Karayolları 123. Şube Şefi Fuat Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İpek Geçidi'nde tırların aniden bastıran kar yağışı ve tipiye hazırlıksız yakalanmasından dolayı yolun trafiğe kapandığını söyledi.

Tırların yazlık lastik taktıklarını belirten Öztürk, "Tırlar fırtınaya hazırlıksız yakalanınca, yazlık lastik ve zincir olmayınca, İpek Geçidi'ni çıkamadı. Ekiplerimiz de yol kapalı olunca ulaşamıyor. Şu an İpek Geçidi mevkisinde 5 araç ve 14 personelle çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

Yolda mahsur kalan sürücülerden Çelik Öner de Ağrı'dan Iğdır'a gitmek için yola çıktığını anlatarak, "3 saattir yolda mahsuruz. Ekmek, çay yok ve mazotumuz bitmek üzere" dedi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...