Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güneydoğu'da 180 bin çocuğun kalbi taranacak

Güneydoğu'da 180 bin çocuğun kalbi taranacak

SAĞLIK Haberleri

"Küçük Kalpler Projesi" kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 9 ilde 180 bin ilkokul çocuğu taranacak.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Çocuklarda doğuştan gelen kalp hastalıklarının erken teşhisi ve tedavisinin yapılması amacıyla başlatılan "Küçük Kalpler Projesi" kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan 9 ilde 180 bin ilkokul çocuğu taranacak. Taramalar, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa, Siirt ve Şırnak'ta bulunan ilköğretim okullarında gerçekleştirilecek. Proje, Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Türk Kalp Vakfı, Philips Türkiye, GAP Bölgesi kapsamında bulunan illerin valilikleri ve üniversiteler tarafından yürütülecek. nbsp;
14 BİN ÇOCUK HASTA DOĞUYOR
Projenin Gaziantep ve Şanlıurfa için imzalanan protokol töreni Kalkınma Bakanı Cemil Yıldız'ın katılımıyla Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Küçük Kalpler projesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi için son derece önemli olduğunu söyleyen GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, "Proje, yoksul yerleşim alanlarında faaliyet gösteren ilkokullarda 1-4 sınıf aralığında bulunan çocukları kapsayacak ve konuyla ilgili ailelere yönelik farkındalık çalışmaları yapılacak, eğitimler verilecek" dedi. nbsp;Avrupa ülkeleri içinde genç nüfusta kalp damar hastalığının en sık görüldüğü ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Philips Sağlık ve Bakım Ürünleri Türkiye Genel Müdürü Esen Tümer, doğumsal kalp hastalıklarının çocukların önemli sağlık sorunları arasında yer aldığına dikkat çekti. Türkiye'de yılda ortalama 13– 14 bin çocuğun doğumsal kalp hastalığı ile dünyaya geldiğini ifade eden Esen Tümer, bu çocukların her zaman tedavi şansı bulamadığını, bu proje ile bu tabloyu değiştirmek istediklerini açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...