Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

2 milyondan fazla Iraklı mülteci durumunda

/ Kaynak: AA
2 milyondan fazla Iraklı mülteci durumunda

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Cumhurbaşkanı Masum: 'Çatışmalar nedeniyle 2 milyondan fazla kişi ülke içinde mülteci durumuna düştü'

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, büyük bir terörizm riskiyle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, devam eden çatışmalar nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin ülke içinde mülteci konumuna düştüğünü belirtti. Masum, Bağdat'ta düzenlenen "Irak Şehitler Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, DAEŞ'in ülkesine yönelik büyük bir terör tehdidi teşkil ettiğini söyledi. "Çatışmalar nedeniyle şu ana kadar 2 milyondan fazla kişi ülke içinde mülteci durumuna düştü" diyen Masum, ülke genelinde farklı siyasi grupların ulusal uzlaşı çerçevesinde hareket etmesinin önemine işaret etti. Masum, "DAEŞ'e karşı elde edilen zaferler, söz konusu uzlaşının hayata geçirilmesi bakımından olumlu bir atmosfer yaşatıyor" diye konuştu.
Irak Cumhurbaşkanı, bu çerçevede Enbar vilayetindeki DAEŞ saldırılarından kaçarak Bağdat'a sığınan ailelerin durumuyla yakından ilgilenilmesi ve kendilerine olumlu davranılması gerektiğini vurguladı. Masum, "ayrıştırıcı hastalık" olarak nitelendirdiği DAEŞ tehdidinin altedilmesi için öncelikle özgüvenin sağlanması ve ardından komşu ülkelerle işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...