Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

James Bond, Sony'nin dev teklifini kabul etmedi

James Bond, Sony'nin dev teklifini kabul etmedi

MAGAZİN Haberleri

Sony'in 5 milyon dolarlık sponsorluk teklifini James Bond'u canlandıran ünlü oyuncu Daniel Craig geri çevirdi.

Sinema dünyası, markalar için her zaman en değerli reklam aracı oldu. Sigara, kıyafet, otomobil firmaları hedef kitlelerini yansıtan karakterlere sponsor olarak büyüdüler.


James Bond ise, tıraş bıçağından, saate kadar her kullandığı ürünle reklam yapan bir karakter. Bond serisinin yeni filmi Spectre, 23 Ekim'de gösterime girecek. Büyük markalar bu filmde bir kaç saniye görülebilmek için bir birleriyle yarışıyor. Teknoloji firmaları da, bu filmde sponsor olmak için Bond rolünü üstlenen Daniel Craig ve yapımcı ekibin kapısında sıra oldular.


Sony, James Bond'un Spectre filminde kendi telefonlarını kullanması için yapımcılara 18 milyon dolarlık sponsorluk önerdi. Bond karakterini canlandıran Craig ise sponsorluktan kişisel olarak 5 milyon dolar alacaktı. Oyuncu, bu teklifi düşünmeden geri çevirdi. nbsp;Craig, James Bond'un Sony ürünü kullanmayacağını düşünüyor. Daniel Craig ve filmin yönetmeni SamMendes, Bond'un sadece en iyi ürünleri kullanacaklarını düşünüyor. Karakterin tercih edeceği telefonun dünyadaki en teknolojik ve iyi cihaz olması gerektiğini söylüyorlar. Craig, Sony'in en iyisi olmadığını bu yüzden Bond'un böyle bir telefon kullanmayacağını söyledi. Aslında gizli olan bu olay Sony'ye yapılan Hack skandalından sonra geçtiğimiz günlerde Wikileaks tarafından yayınlanan Sony Mobile'ın e-posta yazışmalarında ortaya çıktı.


Casino Royal filmine kadar Bond filmlerinin otomobil sponsoru Alman markası BMW'di. Karakterin İngiliz kökenlerine dönmesini uygun gören oyuncu ve yapım ekibi BMW'nin dev tekliflerini de kabul etmemişlerdi. Sony, özellikle macera filmlerine sponsor olarak tüketicilere farklı imajla yaklaşmaya çalışıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...