Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den ilk ekip Nepal için yola çıktı

Türkiye'den ilk ekip Nepal için yola çıktı

DÜNYA Haberleri

AFAD'ın koordinasyon ve yönetiminde 65 kişilik arama-kurtarma ekibi, 7,9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'e yardım için yola çıktı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nin (AFAD) koordinasyon ve yönetiminde 65 kişilik arama-kurtarma ekibi, 7,9 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Nepal'e yardım için yola çıktı.
AFAD'dan 26, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'ndan 16, GEA'dan 13, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) 10 kişinin yer aldığı ilk ekip, Atatürk Havalimanı'ndan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Katmandu seferini yapan uçağıyla Nepal'e hareket etti.
Öte yandan, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Nepal'de meydana gelen depremde görev almak üzere 40 kişiden oluşan bir ekip hazırladı.
Nepal'in başkenti Katmandu'ya ulaşacak ekipler, havalimanında kurulan kriz masasının yönlendirmesiyle ihtiyaç duyulan bölgelerde arama-kurtarma faaliyetlerine katılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...