Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanada'dan Nepal'e 5 milyon dolarlık yardım

Kanada'dan Nepal'e 5 milyon dolarlık yardım

DÜNYA Haberleri

Kanada, 7.9 büyüklüğündeki depremle sarsılan Nepal'e 5 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis yaptığı yazılı açıklamada, Nepal'deki kurtarma çalışmalarına katılan yardım kuruluşları tarafından kullanılmak üzere insani ihtiyaçlar için 5 milyon dolar yardımda bulunduklarını duyurdu.
Kanada olarak, Nepal halkının acılarını paylaştıklarını açıklayan Bakan Paradis, yaptıkları yardımın, depremin vurduğu bölgelerdeki halka gıda, temiz içme suyu, barınak, sağlık, hijyen ve koruma hizmetleri sağlamak için kullanılacağını kaydetti. Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, "durumu yakından izlemeye devam edecek ve gerekirse daha fazla yardım sağlayacağız" dedi.
Öte yandan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper da yayımladığı mesajda, depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek, Nepal halkının yanında olduklarını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...