Başbakan Davutoğlu: Emanetinizi asla yere düşürmeyiz

Başbakan Davutoğlu: Emanetinizi asla yere düşürmeyiz

GÜNDEM Haberleri

"Sözümüz senetten daha kıymetli. Kılıçdaroğlu'na hesabı, Bahçeli'ye milliyetçiliği, Demirtaş'a da barışı öğreteceğiz.'

Genel seçimler öncesi ilk mitingini Erzurum'da gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, yepyeni bir hamle başlattıklarını belirterek, "Özgürlükçü, millî bir anayasa ile halkımızın karşısına çıkacağız. Sözümüz senetten daha kıymetli" dedi. 'Paralel dikey fark etmez, dadaş ihaneti affetmez', 'Bilge insan seni verene kurban' pankartlarının dikkat çektiği mitingde Davutoğlu, milletvekili seçimleri için 71 ili dolaşacağını anlattı. nbsp;
Konuşmasında 28 Şubat döneminden bugüne gelindiğini hatırlatan Davutoğlu, "Bizden önce, bu Erzurum Üniversitesi'nin dahi, o Nene Hatun'un torunlarının başörtüsü açılıyor muydu? Peki şimdi o başörtü Meclis'e girdi mi? Nene Hatunlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne onurla girdi mi? Nene Hatun'un torunları el ele geleceğe yürüyecek" dedi. nbsp;
Kılıçdaroğlu'nun Erzurum'a gelmeye cesaret edemeyeceğini kaydeden Davutoğlu, "Hani Erzurum'a gelmiş geçen sene, 10 Mart 2014. Şöyle demiş, 'Tabii Erzurumlu bize oy vermez çünkü sizlerle konuşmadık, kahvehanenizde oturmadık' demiş. Nihayet anlayabilmiş. Erzurumlu sana oy vermez. Erzurumlu kime oy vereceğini bilir" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, milliyetçilik yapanların da Erzurum'da konuştuğunu belirterek, "Onlara geldiğinde sorun, 3 partinin iktidar olduğu o dönemde, Türkiye'nin tankları, başka ülkelerden hibe alınan tanklar, Türkiye'de modernize edilemiyordu, İsrail'e gönderiliyordu. Düşünün tankını başka ülkede modernize eden bir ülke, Allah aşkına, şerleri defedebilir mi? Aziz Erzurumlular, inşallah Kılıçdaroğlu'na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli'ye Milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. HDP'ye, Demirtaş'a da demokrasi ve barış ne demek onu öğreteceğiz" diye konuşmasını tamamladı.
Başbakan Davutoğlu, Erzurum'un ardından ikinci mitingi için Sivas'a geçti. Konuşmasında bazı siyasi parti liderlerinin, Doğu'ya, Güneydoğu'ya gidemeyeceğini belirterek, "Çünkü orada tabanları yok, hitap edemeyecekler. Bazı siyasi parti liderleri, İç Anadolu'da böyle bir toplantıyı yapacak güce zaten sahip değiller. Bazıları Karadeniz'e, batıya gidemeyecekler. Türkiye'nin her köşesine gidebilecek tek parti, AK Parti'dir" diye konuştu.
HDP'yi de eleştiren Davutoğlu, "Şimdi, bu Demirtaş, o da ayrı bir çete. HDP, şiddet çetesi, terör çetesi. Bir taraftan Ağrı'da teröristleri indirecekler ve vatandaşlarımıza baskı yapacaklar, diğer taraftan İstanbul'da, Sivas'ta Alevi kardeşlerimize, Kürt kardeşlerimize sahip çıkacaklar, özgürlükler diyecekler, halklar diyecekler. Ey Demirtaş, halklar, evet Anadolu'da birçok topluluk yaşıyor ama halklar değil bir tek millet var" dedi.


'KAR OLUR, SOĞUK OLUR' DEDİLER...
Yaklaşık 1 saat süren konuşması, sık sık "Erzurum hocasının yanında" sloganlarıyla kesilen Davutoğlu, "Seçim maratonuna Erzurum ile bismillah dedik. Nisan'da kar olur, soğuk olur dediler. Erzurumlu soğuğa meydan okur dedik, bizi yanıltmadı. Erzurum Mevlaya emanet, vatan Erzurum'a emanet" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...