Erdoğan: Önce o kirli tarihinize bakın

Erdoğan: Önce o kirli tarihinize bakın

GÜNDEM Haberleri

'Tarihteki olayların hesabının bugün verilmesi gibi bir yol açılacaksa, bu konuda en rahat olan ülke hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'dir.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Genel Kurulu'nda gündemi değerlendirirken sert sözlerle Ermeni diyasporanın oyununa alet olan Batı ülkelerine yüklendi. Erdoğan, Türkiye'ye karşı iftira yarışına giren Avrupa ülkelerine katliamlarla dolu tarihlerini hatırlattı. Konuşmasına ekonomik olarak Türkiye'nin nereden nereye geldiğini anlatarak başlayan Cumhurbaşkanı, "Ben bütün partilere eşit mesafedeyim ama buraya da zembille inmedim" dedi ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi:
Vaat panayırı açıldı: nbsp;Şu anda bir panayır yeri açıldı. Geçmişte de vardı bu panayır yerleri. Bir veriyorsa, beş vereceğim diyenler, iki vereceğim diyenler. Ben şu anda herhangi bir partinin genel başkanı değilim ama sorumluluk makamında olan bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhurun başkanıyım. Gördüğüm yanlışlar varsa, bunları uyarma gibi de bir görevim var. Bu benim tarafsızlığımın da gereğidir. Çünkü ortada bir cinayet var. Seyir mi edeceğiz? Yoksa müdahale mi edeceğiz? Müdahale etmeye mecburuz.
Bol keseden atıyor: (Kılıçdaroğlu'nu kastederek) Hatırlayın bir zamanlar SSK'nın başında kim vardı. Şimdi bol keseden atıp tutuyor. Suçlu o zamanki siyasiler değil. O siyasinin genel müdürü olarak beyefendinin hiç suçu yok. Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaadleri nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar.
Kadeh tokuşturamayacaksınız: Ülkemizde son yıllarda demokrasiye yönelik her saldırı aynı zamanda ekonomiyi hedef alıyor. Gezi olayları başladığında 'Ekonomiyi durduralım' dediler. Şimdi bunların haberleri bize geliyor bazı özel mahfillerde kadeh tokuşturuyorlar. 'İktidar partisinin iktidar kaybı yakındır şerefine' diyorlar. Bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı Allah'ın izni ile nasip etmeyecek. nbsp;
Hani IMF Başkanı vardı ya hovarda: Türkiye IMF baskısından kurtuldu. O Davos'a son gidişimde malum bir IMF başkanı vardı ya hovarda. Onunla bir görüşmemiz olmuştu. Dedim ki 'Siz bize mali destek mi vereceksiniz, yoksa bize idari siyasi proje mi?' Eğer mali destek verecekseniz verin ülkemizi yönetmesini biz biliriz. İşlerine gelmedi. Şimdi onlar bizden borç istiyor.
En son siz konuşun: nbsp;Ermeni iddialarına destek veren ülkeleri önce kendi tarihlerindeki lekeleri bir bir temizlemeye davet ediyorum. Bu konuda en son söz söyleyecek ülkelerden biri Almanya. Rusya, Fransa... Almanya'nın, geçtiğimiz yüz yılda yol açtığı 2 ayrı dünya savaşında yaşananlar ortada. Kaldı ki Almanya bu açıklamaları yaparken, 1 milyona yakın bizim soydaşımız, onların vatandaşı. 2 milyon da vatandaş olmayan Türkler var. 3 milyon Türk'ün yaşadığı Almanya'da Cumhurbaşkanı'nın böyle bir tavrın içerisine girmesi anlaşılır bir şey değildir.
Oraya 2 bize 20: nbsp;Biz isterdik ki Putin Ermenistan'a gitmesin, sayın (Fransa Cumhurbaşkanı) Hollande Ermenistan'a gitmesin. Biz Çanakkale'de Ermenistan'a yönelik herhangi bir cevap vermedik, böyle bir adım da atmadık. Oraya 2 devlet başkanı gitti, hamdolsun bize 20 devlet başkanı geldi.
Ey Avrupa Birliği!: Buradan bir kez daha Ermeni toplumuna ve onları destekleyenlere sesleniyorum. Tarihteki olayların hesabının bugün verilmesi gibi bir yol açılacaksa, bu konuda en rahat olan ülke hiç şüpheniz olmasın, Türkiye'dir. Yine iddia ile söylüyorum; ey Avrupa Birliği bize akıl verme, kendine sakla. Niye? Bak, diyorsun ki, arşivlerinizi açın. Biz 15 yıldır arşivlerimizi açmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Bunların kulakları var duymuyor, gözleri var görmüyor, dilleri var hakikati konuşamıyor.
Dertleri İmam Hatipleri kaldırmak
Seçim bildirgesinde eğitimde "1+8+4" formülü vadeden CHP'ye "Amaçları imam hatiplerin kapısını yeniden kilitlemek. Bu milletin okullarına el uzatılmasına asla izin vermeyeceğiz" diye cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Diyanet İşleri Başkanlığı tüm inançlara eşit olacak" diyenlere de "Bu milletin inancı belli" sözleriyle sert çıktı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...