Soykırım yalanına karşı tek yürek olduk

Soykırım yalanına karşı tek yürek olduk

DÜNYA Haberleri

Ermeni diasporasının sözde soykırım üzerinden yaptığı Türkiye düşmanlığı dünyanın birçok yerinde Türkler ve dostlarımız tarafından protesto edildi.

Başta ABD, Avrupa ve Balkanlar olmak üzere dünyanın birçok merkezinde Ermeni diasporası tarafından 1915 olayları üzerinden Türkiye'ye karşı yapılan düşmanlık protesto edildi. ABD, Kanada, Avusturya, İsviçre, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ ve Filistin'de düzenlenen yürüyüşlere on binlerce vatandaşımız ve Türk dostu katıldı. ABD'nin başşehri Washington'da,145 Türk-Amerikan STK tarafından Beyaz Saray'ın önünden başlatılan "Barış ve Dayanışma" yürüyüşüne 7 bin kişi katıldı. Vatandaşlarımız nbsp;"Bizi birleştir, ayırma", "Suçlama değil uzlaşma", "Türkiye ile birlikteyiz" yazılı pankartlar açtı. Los Angeles'deki Türkler, Başkonsolosluğumuz önünde yaptıkları protestoda, "Ulusumuzla ve tarihimizle gurur duyuyoruz", "Yalanlara son verin" dövizleri taşıyarak sözde soykırım iddialarına karşı sloganlar attı. nbsp;
YALANLARA SON VERİN
Kanada'nın başkent Ottawa'nın yanı sıra Montreal, Toronto, Hamilton, Waterloo, Kitchener, Burlington ve Mississauga şehirlerinden gelen yüzlerce Türk vatandaşı Ermenilere karşı gösteri yaptı. Türk toplumu, Ermenilere "Yalanlara son verin", "Vergi paralarımızı yalanlarınıza harcamayın" ve "Tarihi tarihçilere bırakın" şeklinde dövizler taşıdı. Avusturya'nın başşehri Viyana'daki gösteriye katılan 15 bin kişi, asılsız soykırım iddialarını protesto etti. Viyana sokaklarını al kırmızı renklere boyayan göstericiler, "Soykırım yalanına son" ve "Türk düşmanlığına hayır" yazan pankartlar açtı. İsviçre'nin başkenti Bern'de de Türk sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen "Savaştan Doğan Dostluk ve Barış" temalı mitinge yüzlerce kişi katıldı. Öte yandan Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un 1915 olaylarını 'soykırım' olarak ifade etmesine büyük tepki gösteren ülkedeki Türk vatandaşları bugün Berlin'de geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenleyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...