Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4. GSM'e Katarlı 'Ooredeoo' talip

4. GSM'e Katarlı 'Ooredeoo' talip

Ekonomi Haberleri

Trilyon dolarlık sermaye yöneten Körfez ülkeleri fon yöneticilerin yeni rotası Türkiye.

FİKRET ÇENGEL
Körfez sermayesinin hedefinde GSM, tarım ve enerji alanındaki yatırımlar var. Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları; Türkiye'ye yatırım yapmış uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticileri ve Türkiye hükümetinin en üst düzey temsilcileri ile Raffles İstanbul Zorlu Center'da, 29-30 Nisan'da düzenlenecek "Uluslararası Yatırım Zirvesi"nde buluşuyor. "Ortadoğu Ekonomi Platformu" ve "İstanbul Yatırım Derneği" iş birliğiyle bu yıl ikinci defa düzenlenecek olan "Uluslararası Yatırım Zirvesi"; nbsp;Katar, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden enerji, teknoloji ve inşaat alanında karar verici yatırımcıları ağırlayacak. nbsp;
ORTAKLIK DA OLABİLİR
Katar Yatırım Otoritesi Fonu Başkanı Şeyh Abdullah Al Thani başta olmak üzere, toplam 1,5 trilyon dolarlık Körfez yatırım fonlarını yöneten katılımcılar Türkiye'deki fırsatları değerlendirme imkanı bulacaklar. Ayrıca merkezi Katar'da bulunan ve Körfez ülkeleri ile Kuzey Afrika'daki en büyük iletişim operatörlerinden biri olan Ooredoo'nun Türkiye'deki 4. GSM operatörü olmak için temaslarda bulunduğu belirtiliyor. 26 Mayıs'ta yapılması planlanan 4G ihalesine yeni operatör olarak katılması beklenen Ooredoo'nun nbsp;ihaleden bağımsız olarak da Türkiye'nin nbsp;4. GSM operatörü olarak veya mevcut operatörlerden birine ortalık formülü ile gelebileceği ifade ediliyor. nbsp;
2 DEV ANLAŞMA İMZALANACAK
Vodafone'un sponsor olduğu nbsp;Zirve'nin organizatörlerinden İstanbul Yatırım Derneği'nin Başkanı Mehmet Ulusoy, amaçlarının, Türkiye'nin ve İstanbul'un küresel bir yatırım merkezi haline gelmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, "Körfez'in önde gelen yatırımcılarını, Türkiye'ye yatırım yapmış şirketlerin üst düzey yöneticileriyle, bürokrasinin ve hükümetimizin önde gelen isimleriyle buluşturarak yeni yatırımların yolunu açmak istiyoruz" dedi. Zirve sonrası ikili görüşmelerin yapılacağını ifade eden Ulusoy, "O gün 2 dev anlaşmaya imza atılacak. Katar Telecom, Katar İnvestment Holding ve Riyad Group gibi dev fonlar Türkiye'de yeni yatırım ve iş birliklerini açıklayacaklar" diye konuştu. Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel ise 2015'in yatırım yılı olacağını, önümüzdeki günlerde Körfez menşeili fonların büyük yatırımlara imza atacağı müjdesini verdi.


Ceylanpınar'da nbsp;anlaşma yakın nbsp;
Son yıllarda gayrimenkul ve turizm konusunda yatırımları ile öne çıkar Körfez Sermayesi, bilişim, enerji nbsp;ve sağlık alanlarında yeni fırsatlar için kollarını sıvadı. Özellikle 350 milyar dolarlık fon büyüklüğüne sahip Katar devlet fonunun Ceylanpınar için görüşmelerini sürdürüyor. TİGEM'in işlettiği nbsp;Ceylanpınar nbsp;Tarım işletmesinin blok satışı konusundaki görüşmelerin olumlu gittiği ve satışı konusunda bir anlaşmaya yakın oldukları belirtildi.


Avrupalı bakanlar yatırım için 1 ay kapılarında yatıyor
Ortadoğu Ekonomi Platformu Başkanı Erdin Özel, Avrupalı bakanların Körfez fonlarından pay almak veya o ülkelerde ihale almak için haftalarca süren temaslarda bulunduğunu ve sabırla beklediğini kaydederek, Türk yatırımcılarının bu direnişi gösteremediğini söyledi. Körfez ülkelerinden pay almanın meşakkatli ve uzun soluklu bir süreç olduğunu belirten Özel, "Körfez ülkelerinde Türkiye'ye ciddi bir sempati var. İlişkiler çok boyutlu ve olumlu yönde gelişiyor. Türkiye'ye de yatırım konusunda iştahlılar. Yeter ki, ekonomi yönetimi teşvikler konusunda sermaye fonlarını yeterince bilgilendirsin ve Türk şirketleri gerekli sabrı ve iradeyi göstersin" dedi.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...