Geçen hafta zirveye kurulan F.Bahçe Eskişehir'e takıldı

Geçen hafta zirveye kurulan F.Bahçe Eskişehir'e takıldı

SPOR Haberleri

Mustafa Yumlu'nun kendi kalesine golüyle öne geçen sarı-lacivertliler Emre Güral'ın füzesine engel olamadı; şampiyonluk yarışında iki altın puan bıraktı

Süper Lig'deki çılgın şampiyonluk yarışında geçen hafta Bursa'yı devirerek zirveye kurulan Fenerbahçe, bu sefer takipçilerinden önce sahne aldı. Sarı-lacivertlilerin liderliği bırakmaya niyeti yoktu, ancak son 6 sezonda Eskişehir'de sadece bir kez kazanmış olmanın psikolojik baskısı henüz ilk dakikadan itibaren hissedilmeye başlandı. Bursa maçının ikinci yarısında mecburen sağ açıkta oynattığı Caner'i bu sefer ilk 11'de aynı pozisyonda sahaya süren İsmail Kartal'ın da Fenerbahçe'nin tutuk oyununda etkisi büyüktü kuşkusuz. Sarı-lacivertlilerin hayali mutlak galibiyet olsa da gerçeği pozisyonsuz bir futbol olarak yansıdı sahaya. Buna rağmen 33'te Hasan Ali'nin ceza alanına ortasında Kaan'ın uzaklaştırmak istediği top Mustafa Yumlu'ya çarparak ağlara gidince lider soyunma odasına 1-0 önde gitti.
Lider'e Emre Güral darbesi
İlk yarının iç bayıltan oyunu maalesef ikinci yarıda da aynı istikrarla devam etti. Orta sahada sıkışan oyunun en hareketli anları zaman zaman ceza sahasına kadar sarkan toplar oluyordu ki, bu konuda Eskişehir biraz daha etkili görünüyordu. 67'de Causic'in sert şutunu Volkan son anda kornere çelerken, 68'de Sezer Öztürk sakatlanıp yerini Serdar Özkan'a bırakınca oyunun rengi de değişti. Serdar'ın hareketlendirdiği Es-Es beraberlik için daha organize bir şekilde Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı. 73'te oyuna dahil olan Emre Güral'ın, 80'de ceza alanı dışından yolladığı füze Volkan'ı çaresiz bırakıp 90'a asıldı: 1-1. 90+2'de Serdar'ın sağ çaprazdan şutunda Volkan parmak uçlarıyla golü önlese de Fenerbahçe, Eskişehir'de puan bırakmaktan kaçamadı. Lider İstanbul'a koltuğunu kaybetme korkusuyla döndü.
M. EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...