AFAD ekipleri 3 kişinin cesedine ulaştı

/ Kaynak: AA
AFAD ekipleri 3 kişinin cesedine ulaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nepal'deki depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına devam eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ekibi, 3 kişinin cesedine ulaştı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nepal'deki deprem sonrası bölgeye ulaşan ilk arama kurtarma ekiplerinden biri olan AFAD, enkazdaki çalışmalarını başkent Katmandu yakınlarında bulunan Pukhulachhi'de sürdürüyor. AFAD ekipleri, Pukhulachhi'deki bir enkazdan 3 kişinin cesedini çıkardı. Katmandu'da bulunan Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri de (UMKE) bölgede ilk yardım ve halk sağlığı çalışmaları yürütüyor.
Başbakanlık AFAD'ın koordinasyonunda, Sağlık Bakanlığı UMKE'den 10, Kızılay'dan bölgedeki ekiplerine ilave olarak 4, GEA Arama Kurtarma'dan 15, Yeryüzü Doktorları'ndan 3 ve İHH İnsani Yardım Vakfından 13 kişilik ekipler de Katmandu'da çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
Başbakanlık AFAD, Dışişleri Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...