İşgalci İsrail, Filistinlilerin evlerini yıktı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail, Filistinlilerin evlerini yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

İşgalci İsrail ordusu Batı Şeria'daki Ağvar bölgesinde bulunan bir köyde 4 Filistinlinin evini yıktı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'daki Ağvar bölgesinin El-Çifitlik köyünde yer alan Filistinlilere ait 4 çinko ev İsrail askerleri tarafından, İsrail'e ait askeri bölgede bulundukları iddiasıyla yıkıldı. Yıkılan evlerde 30 kişinin barındığı belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yayınlayan Filistin Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'in el koyma operasyonu"nu kınadı.
Açıklamada, "İsrail askeri otoritesi bu arazilerin çok büyük bölümünü Yahudi yerleşimcilerin tarım yapabileceği ve tüm imkanlarını kullanabilecekleri alanlar haline getiriyor. Bunu yaparken Filistinli sahiplerini arazilerinden mahrum ediyor. Filistinlilere geçersiz güvenlik bahaneleriyle aşırı baskı uyguluyor" denildi.
Yorumsuz olarak verilen bir örnekte, "İsrail'in 1969 yılında çıkardığı 151 sayılı askeri kararına göre, Ağvar bölgesinde 5 bin dönümden fazla araziye el konuldu. Önce hükümet bu araziyi İsrail İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (HISTADRUT) verdi. Ardından da arazi hükümetin emriyle Yahudi yerleşimcilerin kullanımına sunuldu" ifadeleri kullanıldı.
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin bu önemli konuyu uluslararası toplantıların ilk gündem maddeleri arasına aldığı ve takip ettiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, uluslararası hukuk ve Cenevre sözleşmelerinin ihlali anlamına gelen bu durumun belgelenmesinin Yahudi yerleşim yeri dosyasının çözümü için çok önemli olduğu vurgulandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...