Nepal'de salgın korkusuyla cesetleri yakıyorlar

Nepal'de salgın korkusuyla cesetleri yakıyorlar

DÜNYA Haberleri

Nepal'de cumartesi günü meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 815'e ulaştı.

Diğer taraftan ölülerin çoğalmasıyla birlikte salgın hastalıkların artmasından korkan Nepalliler nehir kenarlarında cesetlerini yakmaya başladı.

Polis yetkilileri, depremde ölenlerin sayısının 3 bin 815'e yükseldiğini, 7 binden fazla kişinin yaralandığını söyledi. İçişleri Bakanlığı yetkilisi Rameshwor Dangal, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve deprem bölgesinden çok sayıda kişinin helikopterle kurtarıldığını belirtti.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Katmandu'daki Su, Temizlik ve Hijyen Koordinatörü Anu Gautham, normal zamanda bile temiz suya ihtiyacın olduğu Katmandu Vadisi'nde depremin ardından temiz suya erişimin gittikçe zorlaştığını ifade etti. Evleri yıkılan depremzedelerin sokaklarda ya da kamplarda kaldığını belirten Gautham, kamplarda kalma süresi uzadığı takdirde ishal, kolera gibi hastalıkların patlak vermesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

ÖLÜLER YAKILMAYA BAŞLANDI

Ölülerin çoğalmasıyla birlikte salgın hastalıkların artması endişe eden Nepalliler nehir kenarlarında, dinlerine uygun ritüel eşliğinde yakınlarının cesetlerini yakmaya başladı. Başkent Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedilmişti. 7,8 büyüklüğündeki deprem, ülkede 1934 yılında meydana gelen ve 10 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 8,1 büyüklüğündeki depremin ardından kaydedilen en şiddetli sarsıntı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...