Kılıçdaroğlu: 'İmam hatipleri biz kurduk'

Kılıçdaroğlu: 'İmam hatipleri biz kurduk'

Politika Haberleri

CHP lideri Kılıçdaroğlu, iktidara geldikleri taktirde imam hatipleri kapatacakları iddialarına "İmam hatip okullarını kuran parti CHP'dir" cevabını verdi.

Balıkesir'de saat 16.00'da başlayacağı duyurulan CHP'nin mitingi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehir turu nedeniyle nedeniyle 16.50'de başladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, çıktığı platformdan şunları söyledi:
"Yoksulluğum giderilmeli ben de bu ülkenin onurlu bir vatandaşı olmak istiyorum' diyorsanız sandığa gideceksiniz, onurlu bir yüzle bakacaksınız ve altı oku görecekseniz orada. Büyük bir keyifle altı okun böğrüne basacaksanız."

'DÖRT YILDA YOKSUL KALMAYACAK'

Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de şu sözleri verdi:
"Dört yılda onurlu bir ülke yapacağız. Sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü. Sözüm söz yazın bir yere hafızalarına kaydedin 4 yılda Türkiye'de 'ben yoksulum' diyen tek bir aile kalmayacak. Sözüm söz. Her yoksul ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak. Asgari gelir 720 lira olacak. Aile sigortasını getirdiğimiz zaman sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Vatandaş onuruyla sosyal devletin koruması altında olacak. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Kübra bebek açlıktan ölmeyecek. Refahı tabana yayacağız."

İMAM HATİP VURGUSU

Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesindeki vaatlerini bir kez daha vurgulayarak, şunları söyledi:
"Asgari ücretten vergi almayacağım. Asgari ücret net bin 500 lira olacak. Nokta. Bir daha söyleyeyim de Ankara'dakiler de duysun. Yüksek bir para değil, ama imkan bu kadar. İş garantili eğitim yapacağız. OSB'lerde yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk okurken aileye yük olmayacak. İkinci sınıfı bitirince 3. ve 4. sınıflarda eğitimi gördüğü alanla ilgili stajını yapacak mezun olunca işi hazır olacak. Eğitim sistemini yeniden değiştireceğiz. 'CeHaPe zihniyeti var ya bunlar gelince imam hatibi kapatacaklar' diyor. Buradan o lafları söyleyenlere açıkça ifade ediyorum. İmam hatip okullarını kuran parti CHP'dir. Her vatandaşın çocuğuna özgürce sağır kulakla söylüyorum. Bir kez daha duysunlar. Kimsenin etnik kimliğini siyasete malzeme yapmayacağız. Kimsenin dini inancını siyasete malzeme yapmayacağız. Yaşam tarzını siyasete malzeme yapmayacağız. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır."

'EMEKLİYE 2 İKRAMİYE'
Kılıçdaroğlu, taşeron sistemin 21. Yüzyıl'ın köleliği olduğunu belirterek, emekliye iki ikramiye vereceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Biz örgütlü toplumdan yanayız. Her örgütlü toplumun hakkını aramasından yanayız. Taşerona son vereceğiz. Sözüm söz 8 Haziran'dan itibaren hepinizin kadroları hazır olacak. 11 milyon emekli kardeşim. Senin hakkını Kılıçdaroğlu kadar savunan ikinci bir siyasi parti yoktur. Senin hakkını her ortamda savundum. Emekliye bu toplumun vefa borcu vardır. Ülke kalkınmışsa ülkenin temelinde emeklinin alın teri vardır. Emekliye iki bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz dedik. Türkiye zengin bir ülkedir. Biz gücümüzü çok iyi biliyoruz ama gücümüzü temsil eden siyasiler bunun farkında değiller. 11 milyon emekliden 11 milyon oy bekliyorum bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Ramazan ve kurban bayramlarında sen düşünmeden ikramiyen bankanda hazır olacak. Sana bunu sağlamak benim boynumun borcudur. Biz yaşanacak bir Türkiye istiyoruz huzurlu bir Türkiye istiyoruz kavgasız bir Türkiye istiyoruz. Biz işsizi olmayan bir Türkiye istiyoruz. Yoksulu olmayan, zengin bir Türkiye istiyoruz."

BANKA FAİZLERİNİN YÜZDE 80'İ SIFIRLANACAK

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Kredi kartı borcu ve tüketici kredisi borcu olan 5 milyon vatandaş var. Faizlerin yüzde 80'inin sileceğiz. Bunun kaynağı ne diyorlar. Kaynağı sıfır. Bankalar tahsil edemedikleri borçlarını varlık yönetim sistemlerine satıyorlar. Biz varlık yönetim sistemini kaldırıyoruz. Yapabilir miyiz? En ufak bir endişeniz olmasın. Biz yaparız dediğimiz andan itibaren bu olacaktır ve yapacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...