Mehmet Şimşek: Asli işi yapan 'taşeron'a kadro gelecek

Mehmet Şimşek: Asli işi yapan 'taşeron'a kadro gelecek

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 800 bin taşeron işçiyi kadroya almak gibi bir planlarının bulunmadığını, bunun maliyetinin 25 milyar lira olduğunu açıkladı.

Bakan Şimşek, "Konuyla ilgili bir kanunu geçirdik, taşeron işçilerinin özlük haklarını garanti altına aldık. Hizmet alımına konu olan alanlarda mevcut sistem devam edecek ama asli işi yapanları... Onun da kadroya geçirilmesinin önünü açtık. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çalışma yapılıyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin maaşına yönelik sözlerine de cevap veren Bakan Şimşek, "Konumuz bu değil. Ama özlük haklarını, örneğin maaşı azaltacak bir düzenlemeyle gelsin, Maliye Bakanı olarak çoktan desteklerim. Böyle bir şey yapmıyor, yine istismar ediyor" diye konuştu. CHP'nin içi boş vaatlerle milletin önüne çıktığını savunan Şimşek, şöyle devam etti: Borç istemiş birisinden, tabii vatandaş hocanın durumunu biliyor. Diyor ki, 'Hoca bunu nasıl ödeyeceksin?' Hoca da diyor ki, 'Evin etrafında tel örgüler var, koyunlar oradan geçecek, yünleri tel örgüye takılacak, ben onları toplayacağım, satacağım!..' Şimdi aynen böyle..."
DÜNYADAN ALACAKLIYIZ
Şimşek, "Şu anda bütün kamunun döviz rezervi, döviz borcundan daha fazladır. Yani Türkiye dünyadan alacaklıdır, borçlu değildir" dedi.









UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...