Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Zencefil mide bulantısına iyi geliyor

Zencefil mide bulantısına iyi geliyor

SAĞLIK Haberleri

'Neden Açım Neden Şişmanım' adlı kitabın yazarı Dr. Gönül Ateşsaçan 'Eğer mideniz bulanıyorsa zencefil tüketmenin faydalı olduğunu' söyledi.

Aile Hekimi Dr. Gönül Ateşsaçan, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Aynı saatte yatın ve aynı saatte uyanın. Aşırı alışkanlıklardan uzak durun. Karnımızın üçte biri doyunca masadan kalkın. Daha sık beslenin. Güneş varken beslenin, güneş batınca hafif gıdalarla geçiştirin. Gerçek ve canlı gıdalarla beslenin. Daha az tuz tüketin.


Çay -Antioxidandır.
Zencefil iştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur.


Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser.Sarımsak içinde Allisin vardır, sütte haşlayarak tüketilebilir. İltihabı iyileştirir, kanı sulandırır, kolesterole iyi gelir. Omega 3: kalp damar sağlığına iyidir, rahatlama, sedasyon yapar.


Yeşil elma; kolon kanserini önler, kan şekerini dengeler. Berry grubu meyveler: C ve E vitamini içerir, yaşlanmayı geciktirir, antioksidan etkilidir. Yosun: Dolaşımı düzenler, zayıflamaya destek olur.


Çok çiğnemek sindirimi destekler. Yemekler az pişmelidir. Ceviz, kuşkonmaz, avakado, balık antioksidan yönünden etkilidir. Gazlı içeceklere lütfen dikkat edin, kemik erimesi yapabilir. Kafeinsiz kahve tüketirseniz kalbinizi korur. Katkı maddesi, hazır gıdalara ve suni tatlandırıcıya hayır. Enginar silimarin içerir, karaciğer için çok iyidir. Şeker yerine meyve tüketiniz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...