Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hidayet Karaca ve 63 polis sanık hakkında sıcak gelişme!

/ Kaynak: İHA
Hidayet Karaca ve 63 polis sanık hakkında sıcak gelişme!

Politika Haberleri  / İHA

32 Asliye Ceza Mahkemesi'nin yeni hakimi, "tahliye kararları" nın "yok hükmünde" sayılmasına karar verdi.

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, hafta sonu kendi mahkemelerince verilen tahliye kararlarını iptal etti. Savcılığın, kararın kaldırılması yönündeki başvurusunu değerlendiren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin yeni hakimi tahliye kararının 'yok hükmünde' sayılmasına karar verdi.

Paralel yapı iddialarına ilişkin soruşturmalarda tutuklu bulunan yaklaşık 70 kişi hakkında verilen tahliye kararının ardından İstanbul Adliyesi'nde yetki krizi yaşanmıştı. Tartışmalara neden olan kararın ardından İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin hakimi Mustafa Başer, HSYK tarafından açığa alınmıştı. İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, hakim Erdoğan Şimşek görevlendirildi.

SAVCILIK KARARIN KALDIRILMASI İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvurarak kararın kaldırılmasını istedi. Savcılık ayrıca mahkemeden İnfaz savcılığına gönderilen tahliye müzekkerelerinin geri istenilmesi ve bu kararı cezaevine faks çekmeyen hakkında yapılan suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kararın da geri istenilmesini talep etti.

"ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN YETKİLİ OLMADIĞI AŞİKARDIR"

Talebi değerlendiren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Erdoğan Şimşek, soruşturma aşamasında tahliye taleplerinin değerlendirilmesinin Asliye ceza mahkemelerinde değil Sulh Ceza Hakimliği'nde olduğunu belirtti.

Hakim Şimşek kararında , "Asliye Ceza Mahkemelerinin soruşturma aşamasındaki işlerle ilgili olarak tutuklama ve tahliye kararı verme yetkileri olmadığı aşikardır" dedi.

"KARAR, MAHKEMEMİZİN GÖREVSİZ BULUNMASI NEDENİYLE YOK HÜKMÜNDEDİR"

Şüpheli avukatlarının başvurusu üzerine İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin reddi hakim taleplerini değerlendirdiği hatırlatılan kararda bu mahkemece verilen reddi hakim kararının da hukuki dayanaktan yoksun olduğu aktarıldı.

Kararda "Mahkememizce verilen 25 Nisan 2015 tarihli mütreferrik karar ile mahkememizce verilen tahliye kararı mahkememizin görevsiz bulunması nedeni ile yok hükmünde sayılması gerektiği anlaşılmıştır" denildi. Mahkeme bu nedenlerle tahliye kararlarının açıkça usul ve yasaya aykırı olduğundan 'yok hükmünde' sayılmasına karar verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şüphelilerin tahliye kararlarının bila infaz geri istenilmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme tahliye kararını işleme koymayan savcılar hakkında HSYK'ya gönderilen yazının da geri istenilmesine karar verdi.

"BASIN MENSUPLARI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU"

Öte yandan dün açığa alınan diğer hakim Metin Özçelik'in yerine de görevlendirme yapıldı. Metin Özçelik'in yerine İstanbul hakimlerinden Maksut Karakulak atandı. Bugün adliyeye gelmeyen Metin Özçelik'in dün basın mensupları hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Özçelik'in, hakkında çıkan olumsuz haberlerle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi sunduğu belirtildi. nbsp;

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...