Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bush, Obama'ya yüklendi

Bush, Obama'ya yüklendi

DÜNYA Haberleri

Bush cumartesi gecesi Las Vegas'da katıldığı bir bağış gecesinde yaptığı konuşmada halefi Obama'nın Ortadoğu politikalarını sert eleştirdi.

Bush, İran'la varılan nükleer çerçeve anlaşmasının uzun vadede ABD'nin çıkarları için kötü olacağını savundu.

IŞİD'e karşı mücadelede de Obama'nın strateji geliştiremediğini söyledi. Bloomberg View sitesinin haberine göre burada yaptığı konuşmada İran'la anlaşmanın uzun vadede ABD için kötü olacağını söyleyen Bush, "Ortadoğu'nun şimdi kaotik olduğunu düşünüyorsunuz. Torunlarımıza nasıl görüneceğini hayal edin. Amerikalılar anlaşmaya böyle bakmalı" dedi.

Bush, Tahran'ın üzerindeki yaptırımları gevşetirken Obama'nın İran'ın niyetlerini yanlış okuduğunu savundu.

'STRATEJİ GELİŞTİREMEDİ'

Obama'yı Bağdat hükümetiyle müzakere etmeden Irak'taki ABD askerlerini geri çekmekle eleştiren Bush, terör örgütü IŞİD'in El Kaide'nin ikinci hamlesi olduğunu belirtti.

Bush, Obama'nın IŞİD'in güçlerini zayıflatma ve yok etme sözü verdiğini ama bu görevi tamamlamak için bir strateji geliştirmediğini kaydetti.

"Eğer bir askeri hedefiniz varsa, ordunuzu çağırırsınız ve 'Plan nedir' diye sorarsınız" diyen Bush, "Etkili bir başkan olmak için bir şey söylediğinizde bunun altını doldurmalısınız. Onları öldürmek zorundasınız" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...