Esad güçleri Şam'ı varil bombasıyla vurdu

/ Kaynak: AA
Esad güçleri Şam'ı varil bombasıyla vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusuna ait helikopterlerin başkent Şam'ın farklı noktalarına 28 varil bombası attığı bildirildi.

Yermuk Mülteci Kampı'nda ikamet eden Mustafa Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait helikopterlerin Şam'da Esed güçlerinin kuşatmasındaki Yermuk, Haceru'l Esved ve Tadamun bölgesine varil bombasıyla saldırı düzenlediğini söyledi. Kamp sakinlerinin varil bombalı saldırılardan çok etkilendiğini ifade eden Ubeyde, "Helikopterler, Yermuk'a 15, Haceru'l Esved'e 8 ve Tadamun bölgesine 5 varil bombası attı" dedi.
Ubeyde, söz konusu bölgelerin varil bombalı saldırılardan hemen sonra yerden yere atılan füze ve havan topu saldırılarına maruz kaldığını dile getirdi. Başkentin güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Şam yönetimine bağlı güçlerin kuşatması altında bulunan Yermuk Mülteci Kampı'nda ülkedeki iç savaştan önce 950 bin kişi kalırken şimdilerde bu sayının 18 bin civarında olduğu ifade ediliyor. Yermuk Mülteci Kampı'nda çoğunlukla Golan Tepelerindeki yerlerinden olan Suriyeliler ile Filistinli mülteciler kalıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...