Başbakan'dan CHP Liderine: Mazlumu zalime teslim etmeyiz!

Başbakan'dan CHP Liderine: Mazlumu zalime teslim etmeyiz!

GÜNDEM Haberleri

"Suriyeli mültecileri geri göndereceğim" diyen Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Davutoğlu, "Bu, İnönü zihniyeti. O da 146 Azeri'yi Ruslar'a teslim etmişti" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin mitinginde, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Suriye'den gelenleri en kısa zamanda ülkelerine geri göndereceğiz" sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin, kendisine 1944 yılını hatırlattığını belirten Davutoğlu, "Kafkaslar'da yüreği Türkiye aşkı ile dolu Azeriler, Kafkasyadaki kardeşlerimiz, Stalin zulmü altındayken, 146 tanesi, Iğdır, Aras üzerinden Türkiye'ye geldi. Şimdiki Kılıçdaroğlu zihniyetinin o günkü ağa babası olan İnönü zihniyeti, bu 146 Azeriyi Ruslara teslim etti ve 146 kardeşimiz teslim edildikleri anda köprüde şehit edildi. Bu, alnımızda kara bir lekedir. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki 'Bayır Bucak'tan gelen Türkmenleri zalim Esad'a teslim edeceğiz. Biz, mazlumlara bağrımızı açtık. Bize sığınanları zalime vermek yakışır mı? 1944 lekesini üzerimize çalan Kılıçdaroğlu zihniyetine asla fırsat vermeyiz" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir mitinginde 'Hiç merak etmeyin AK Parti 330'u aşamaz' sözlerini de hatırlatan Davutoğlu, "Yani bütün meselesi AK Parti 330'u aşacak mı aşmayacak mı? Ey Kılıçdaroğlu, 'Zenginin malı, züğürdün çenesini yorarmış...' Sen bizim 330'u ne yapacaksın, biz onu aşarız da sen 100'ü bulacak mısın onu söyle. Bu millet bize 330 da verir 350 de verir 400'de verir, Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı. CHP liderinin notere gitmesini de eleştiren Başbakan Davutoğlu, "Kendisine güvenmeyenler, millete güvenmeyenler notere gider. Eskiden, 70'li yıllarda fötr siyaseti vardı bununki de noter siyaseti" diye konuştu.
Başbakan Davutoğlu Artvin'in ardından Rize'de halka hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne mitinginde söylediği, "Hayatım bir başarı hikâyesidir" sözlerini eleştiren Davutoğlu, "Merdivene ters yürüyen adam millete doğru yürüyebilir mi? İşte Kılıçdaroğlu başarı hikayesi burada" dedi.
Önceki gün Samanyolu televizyonunda konuşan Prof. Dr. Osman Özsoy'un, "Bu süreci 3-5 tane yiğit adam bitirir" sözlerine atıfta bulunan Başbakan Davutoğlu, "Bunlardan biri dün beni ve Cumhurbaşkanımızı ölümle tehdit ediyor. Bizi tanımamışlar. Biz doğduğumuz anda ölüme teslim olmuşuz. Öyle veya böyle şu veya bu korkuyla bu toprakları terk ettik mi? Terk eder miyiz onların hocası nerede peki? Pensilvanya'da..." ifadelerini kullandı.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Diyarbakır'da Belediye Başkanı Kışanak ile görüşmesini de eleştiren Davutoğlu, "HDP çıksın açıklasın paralelcilerle ne işi var. Paralel çete çıksın HDP ile ne işi var açıklasınlar. CHP çıksın paralelcilerle, HDP ile ne konuşuyorlar açıklasınlar. Hepsi bir araya gelip AK Parti'nin yükselişini durdurmak istiyorlar. Bu tam hayal, ham hayal" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...