Kuzey Kıbrıs'ı anavatan besliyor

Kuzey Kıbrıs'ı anavatan besliyor

GÜNDEM Haberleri

Akıncı, kendi ayakları üzerinde duran bir Kıbrıs hayali kursa da ülke ekonomisi Türkiye sayesinde ayakta...

Haber Merkezi ANKARA
Önceki gün KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın "Yavruvatan değil, kardeş olalım, artık bu yavrunun ayağa kalkması lazım" sözlerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ağzından çıkanı kulağın duysun" sözleriyle cevap vermişti. Akıncı, kendi ayakları üzerinde duran bir Kıbrıs hayali kursa da ülke ekonomisinin önemli bir bölümü ana vatan Türkiye sayesinde ayakta duruyor. Türkiye, yıllardan beri KKTC'ye her yıl 1.8 milyar lira nakdi yardım sağlıyor. Yavruvatan, bu destekler sayesinde kamu borçlarını ve diğer kurum borçlarının faizlerini ödüyor. Türkiye'nin KKTC'nin su meselesini çözmek için başlattığı 'Barış Suyu Projesinin' maliyetinin ise 1.2 milyar lira olduğu belirtiliyor.
Nüfusun büyük bölümünün devlet hizmetinde memur olarak çalıştığı KKTC'de asgari ücret 1700 lira civarında. Memur maaşları ise 2 bin lira ile 15 bin arasında kademe kademe yükseliyor. Maaşlar ikramiyeyle birlikte yılda 13 ay yatırılıyor. Yapılan nakdi yardımın yanı sıra YÖK'ün denklik verdiği KKTC'deki üniversitelere yılda 60 bin Türk öğrenci okumaya gidiyor, bu da adada muhteşem bir öğrenci ekonomisi oluşturuyor. Öte yandan Ankara, KKTC'nin haklarını hiçe sayarak Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayan Rumlara karşı da bir sismik gemisini bölgeye göndermişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...