Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kürt sorunu' demek, resmen bölücülüktür

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kürt sorunu' demek, resmen bölücülüktür

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kuveyt'e yaptığı resmi ziyareti tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerinin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çözüm sürecine ilişkin konuşan Erdoğan, " 'Kürt sorunu var' demek artık ayrımcılıktır. Kürt sorunu, bizzat 'Kürt sorunu vardır' diyenlerden kaynaklanıyor. Ülkemizde artık Kürt sorunu yoktur" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de çözüm süreci derken biz sadece ülkemizdeki Kürt vatandaşlarımıza yönelik ele alırsak çok ciddi bir yanlışın içine düşeriz. Bu sorunlar demetinin tümü üzerinde bir çözüm sürecinden bahsediyoruz. Tüm etnik unsurların sorunları vardır benim ülkemde. Bütün bu sorunlara yönelik çözümler ortaya koymamız lazım. Biz çözüm sürecine başlarken, demokratik açılım, milli kardeşlik projesi olarak başladık. Son olarak çözüm süreci olarak bunu taçlandıralım dedik. Hâlâ ille de Kürt sorunu diye bu işte direnenler kendilerine gündemde tutmak ve oy potansiyelini sağlayabilmek için bu adımı atıyorlar. Bunu Kürt sorunu diye ifade etmek ayrımcılıktır ve ülkemizi bölmeye yönelik bir adımdır" ifadelerini kullandı.
Yargıdaki Paralel hakimlerin tahliye oyununa sert tepki gösteren Erdoğan, "Bu yapının adamı olduğu tespit edilenler açığa alınacak, meslekten men edilecek. Ya bu devletin varlığını kabul edecekler, ya yok olacaklar. Yarınki MGK'dan sonra kararlılığımız çok farklı olarak devam edecek" ifadelerini kullandı. KPSS'deki usulsüzlük iddialarına da değinen Erdoğan, haksız yere memur olanlara ödenen maaşların geri alınması ve mağdur olanların haklarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Erdoğan, muhalefetin seçim vaatlerine yönelik olarak da şunları söyledi: "Sırtında yumurta küfesi olmayanlar ne diyor, 'asgari ücreti şuralara getireceğim' diyor, kuru sıkı atıp tutuyor. Devlet yönetmenin de bir ahlakı vardır. Türk milleti, hep dürüst siyasetçi arayışında olmuştur, kendini aldatmak isteyenlere prim vermeyecektir. Bu millet güvene, istikrara oy vermiştir. Ben inanıyorum ki yine 7 Haziran'da güvene ve istikrara oy verecektir." nbsp;

ERDOĞAN'DAN İŞ ADAMLARINA: nbsp;Türkiye'ye yatırım nbsp;yapan pişman olmaz nbsp;

Günübirlik temasları kapsamında önce iş adamları daha sonra Emirlik Sarayı'nda Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed Al Cabir El Sabah'la görüşen Erdoğan; bölgedeki gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundu. İki ülke lideri, IŞİD başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele konusunda ve savunma sanayii alanında iş birliği konusunda mutabakata vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ve Kuveytli iş adamlarına ise, şu mesajları verdi: "Kuveytli kardeşlerimizin Türkiye'deki doğrudan yatırımlarının toplam miktarı şu an 2 milyar doların altında. Bu rakam arzu ettiğimiz seviyelerin çok çok uzağında. Türkiye, büyük yatırım imkanları sunan bir ülke. Şu ana kadar hiçbir uluslararası yatırımcı Türkiye'de yaptığı yatırımlardan pişman olmadı, nedamet duymadı. İkili ticaret hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmalıyız. Oturur konuşuruz, gayet güzel şakalaşırız. Ondan sonra da dağılır gideriz. Ama ben istiyorum ki neticeler alalım. Üçüncü ülkelerde de ortak projeler geliştirebiliriz. Yatırım yapan veya yapmayı planlayan iş adamlarından, beklentilerini ve sorunlarını Yatırım Destek Ajansı vasıtasıyla bana iletmelerini istiyorum." Erdoğan, konuşmasını Peygamber Efendimizin "İki birden, üç ikiden, dört de üçten iyidir, ittifak ediniz" hadisi şerifini dile getirerek bitirdi. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...