Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

100 yıllık barış

100 yıllık barış

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Avustralyalı yazar Jonathan King, barışın 100. yılında iki ülke arasındaki dostluk köprülerinin oluşma sürecini anlattı.

Kültür Sanat Servisi
Çanakkale Savaşı'nın 100. yılında Avustralyalı, İngiliz ve Türk nbsp;yazarlar, savaşın 100 yıllık barışa olan yolculuğunu, savaşın tarih ve edebiyatla olan bağını anlatmak, geçmişle bugün arasında edebiyat köprüleri kurmak için buluştular. Yunus Emre Enstitüsü'nün organizasyonu ile ilk defa gerçekleştirilen program dahilinde, Bursa Nilüfer Belediyesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin destekleriyle 25- 29 Nisan 2015 tarihleri arasında savaşın tarafları olan 3 yazar 6 gün boyunca 3 farklı şehirde dört etkinlikte, nbsp;edebiyat ve tarih konuşmalarıyla bir araya geldi. Dört panelin gerçekleştirildiği program; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troya Kültür Merkezi, Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi ve Bahçeşehir Üniversitesi Bauart Galeri'de Barış için Edebiyat teması altında Avustralyalı, İngiliz ve Türk yazarlar edebiyatseverler ile buluştu.
Etkinliklerin ilk durağı Bursa oldu. 26 Nisan'da Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi'nde gerçekleşen etkinliğe Yüzbaşı Corelli'nin Mandolini romanıyla Türkiye'deki okurların beğenisini kazanan Louis de Bernieres katıldı. Projenin Çanakkale durağındaki ilk etkinlik ise 27 Nisan tarihinde gerçekleşti. "Gelibolu Günlükleri" nin yazarı Avustralyalı akademisyen ve tarihçi Jonathan King ve yazar Louis de Bernieres savaşın 100. yılında, tarihsel kurgu romanlarının dününü ve bugününü tartıştı. Dünkü Etkinliklerde ise Sydney'den Gelibolu'ya uzanan bir aşk hikayesini "Gülüm" kitabıyla anlatan yazar Demet Altınyeleklioğlu ve yazar Jonathan King, Çanakkale Savaşı'nın farklı yansımalarını konuşmak için bir araya geldiler.
Etkinlik dizisinin son ayağı bugün Bahçeşehir Üniversitesi BauArt Galeri, İstanbul'da nbsp;gerçekleşecek. "100 Yıllık Barış: Türkler ve Anzaklar" başlığı altında, nbsp;"Gelibolu Günlükleri" adlı eseriyle hem "düşman" olup hem kader ortağı olmanın yeşerttiği dostluğu anlatan Avustralyalı yazar Jonathan King, barışın 100. yılında iki ülke arasındaki dostluk köprülerinin oluşma sürecini ele alıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...