Mahkemeden ilginç istek! 'TFF kamu mu özerk mi?'

Mahkemeden ilginç istek! 'TFF kamu mu özerk mi?'

SPOR Haberleri

Futbolda şike iddialarına ilişkin davanın yeniden görülmesine devam edildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 8 Temmuz 2015 tarihine ertelendi. nbsp;Davaya Aziz Yıldırım katılmadı. İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte 37 kişi hakim karşısında çıktı.
'Yıldırım şikeye karışmadı'
Aziz Yıldırım'ın avukatı müvekkilinin duruşmaya katılamadığına dair doktor raporunu sunarak, kanuna aykırı delillerle karar verildiğini ve müvekkilinin hiç bir surette şike adı verilen olaya karışmadığını ifade ederek, "Bununla ilgili delillerin hepsinin kanuna aykırı deliller olduğu görülmüştür. Bizim talebimiz yargılanmanın yenilenmesidir. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini ve olmadığı takdir de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da hiç bir surette istemiyoruz" dedi. Duruşmada söz alan Trabzonspor avukatı ise yargılamanın yenilenmesinin hukuka aykırı olduğunu ifade ederek, Yıldırım'ın tanık gösterdiği Cihan Oskay'ın kumpas iddialarının yalan olduğu iddiasında bulundu. Sanıkların cezalandırılmasını istedi.
Ara karar...
Mahkeme heyeti, şike iddiasına konu olan maçlarla ilgili gözlemci, hakem ve temsilci raporlarının TFF'den istenmesine karar verdi. Mahkeme heyeti ayrıca Cihan Oskay'ın tanık olarak dinlenmesi yönündeki talepleri de reddetti. Mahkeme, yeniden yargılamada sürecinde Anayasa'ya aykırılık iddialarını ise 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gittiğini ve oradan gelecek sonucun beklenip değerlendirilmesini istedi. TFF'nin özerk bir kurum mu yoksa kamu kuruluşu mu olduğu yönünde bilirkişiden rapor istenmesine karar verdi. Heyet, Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve Abdullah Avcı'nın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...