Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

600 polisle böyle bastılar! Dev operasyon...

/ Kaynak: İHA
600 polisle böyle bastılar! Dev operasyon...

YAŞAM Haberleri  / İHA

Adana'da torbacılara yönelik 30 ayrı adrese eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi. 600 polisin katıldığı operasyonda tam 25 kişi gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bünyesinde özellikle "torbacı" diye tabir edilen sokak satıcılarıyla daha etkin mücadele etmek içi kurulan Narkotim ekipleri daha önceden takip ederek Seyhan ve Yüreğir ilçesinde 5 ayrı mahallede 30 adreste "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının olduğunu tespit etti. Bunun üzerine gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra bugün şafak vakti operasyon için düğmeye basıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü'nden sabah saat 05.00'da 550 polis harekete geçti. Polis Seyhan ilçesinde Dumlupınar ve Havuzlubahçe Mahallesi'nde 12 adrese, Yüreğir ilçesinde ise Ulubatlı Hasan ve Şehit Erkut Akbay mahalleleri'nde 18 ayrı adrese baskın yaptı.


"KRİTİK ADRESLERİ ÖZEL HAREKAT BASTI"
Bu arada 50 özel harekat polisi de operasyonda görev aldı. Polisin önceden tespit ettiği ve polise direnip karşı koyma ihtimali olan adreslere Narkotim ekipleri özel harekat polisinden destek aldı. Adreslere özel harekat polisi kalkanı ve uzun namlulu silahlarıyla yaklaşıp kapıyı çalıp "aç polis" diye seslendi. Ancak kapıyı kimse açmayınca polis demir kapıları koç boynuzu ile kırıp içeri girdi. Özel harekat polisinin açtığı kapılara Narkotim ekipleri girerek arama yaptı.


"HELİKOPTER HAVADAN DESTEK VERİP ANINDA GÖRÜNTÜ AKTARDI"
Operasyonda polis helikopteri de polisin abluka altına aldığı mahallenin üzerinde görev aldı. Helikopter operasyon sırasında zanlıların kaçma ve malları dama saklama ihtimaline karşılık görüntü alıp anında haber merkezine iletti. Haber merkezi de aldığı görüntü sonucu operasyon bölgesindeki polisleri telsizle ulaşarak onları kaçan ya da mal saklayan zanlılara karşı uyardı.


"COCO UYUŞTURUCU BULDU"
Özel harekatın kapıları kırıp girdiği evde polis arama yaptıktan sonra uyuşturucuya karşı özel eğitim almış "coco" isimli köpekle de polis arama yaptı. Yapılan aramalarda bir evde çekyatın altına köpek tepki gösterdi. Polis çekyatı açtığında poşetin içine saklanmış halde uyuşturucu ele geçirdi. Uyuşturucunun yanında onu sarmakta kullanılan kağıt ve tartmakta kullanılan hassas terazi de ele geçirildi.


"AİLE BOYU PENCEREDEN OPERASYON KEYFİ"
Polis sadece Dumlupınar Mahallesi'nde 8 ayrı adrese aynı sokakta girdiği için sokağı abluka altına aldı. Özel harekat polisi Narkotimlerin güvenli bir şekilde evlere girmesini sağladıktan sonra uzun namlulu silahlara sokakta önlem aldı. Bu arada seslere uyanan sokaktaki bir evin sakinleri ise olup bitenleri görmek için aile boyu evin penceresine çıktı. Polisin defalarca uyarı yapmasına rağmen aile bütün fertleriyle camdan operasyonu izlemesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

"4 AYDA 425 TORBACI TUTUKLANDI"

Bu arada yapılan operasyonda biri hamile bir kadın olmak üzere 25 kişi uyuşturucu sattığı iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyonda 5 pompalı tüfek, 1 tabanca ve çok miktarda kubar ile toz esrar ve hint keneviri ele geçirildi. Ayrıca 4 ayda Narkotimlerin torbacılara yönelik operasyonları sonucu yakalanan 425 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği de öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...