Terör örgütü askeri üsse saldırdı: 46 ölü!

/ Kaynak: AA
Terör örgütü askeri üsse saldırdı: 46 ölü!

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijer, Boko Haram örgütünün hafta sonu ülkenin güneydoğusundaki bir askeri üsse düzenlediği saldırıda ölü sayısının 46 olduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, cumartesi günü Nijerya sınırı yakınındaki Karamga adasında düzenlenen saldırıda 18'i asker 48 kişinin öldüğü, 9 askerin de yaralandığı kaydedildi. Nijer askerleri tarafından öldürülen terörist sayısının da 156 olduğu belirtilen açıklamada, saldırının failleri ile bölgede kaybolan savunma güçlerinden 32 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Bazı uzmanlar, Nijerya'nın kuzeyinde ve yakın bölgelerde halifelik kurmak isteyen Boko Haram örgütünün stratejik nedenlerden dolayı Karamga'yı ele geçirmek istediğini belirtiyor. Askeri kaynaklar, Boko Haram'ın Nijerya sınırı yakınındaki Karamga adasında bulunan bir askeri üsse hafta sonu düzenlediği saldırıda onlarca Nijer askerinin öldüğünü açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...