Bakan Çelik, 'Putin'in açıklaması hayal kırıklığıdı'

/ Kaynak: AA
Bakan Çelik, 'Putin'in açıklaması hayal kırıklığıdı'

Politika Haberleri  / AA

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya Devlet Başkanı Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamasını değerlendirirken, ''Bu açıklama açık ve net bir hayal kırıklığıdır. Bu kadar yoğun ilişkilerin olduğu bir yerde bu açıklamanın yapılıyor olması da açıklamanın hiçbir mantıklı temeli olmadığını, tamamen siyasi mülahazalarla yapıldığını gösteriyor'' dedi.

AA Editör Masası'na katılan Bakan Çelik, hafta sonunda gerçekleştirilen Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. Yıl Dönümü Anma Törenleri'ne ilişkin izlenimlerini anlattı.

''Ermenistan, arşivlerini hala açmıyor''

Bakan Çelik, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaptığı açıklamaları da değerlendirdi.

Konuyla ilgili Türkiye'nin ''Arşivleri açıyorum, gelin buna tarihçiler karar versin'' şeklindeki hamlesinin, atılan adımlar içinde dönüm noktası olduğunu ifade eden Çelik, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın açıklamalarını hatırlattı ve bütün bunların büyük bir öz güveni gösterdiğini ifade etti.

nbsp;''Bu zincirleme açıklamalar Papa'nın açıklamasıyla başladı''

Bu çalışmaların, Ermenistan'da yapılan protokoller ilk yapıldığında başlatılsaydı, bugün bambaşka bir noktada olunacağına dikkati çeken Çelik, ''Garip olan şu: Bu zincirleme açıklamalar, Papa'nın açıklamasıyla başladı. Garip tutum ortaya çıkardı. Net bir şekilde gördüğümüz şudur: Bu kararların hepsi aslında en büyük zararı Ermeni halkına veriyor'' dedi.

Türkiye'nin bunu istemediğini, bütün komşuları gibi Ermenistan'ın da güçlü ve refah içinde olmasını arzuladığını anlatan Çelik, ''Putin'in bu açıklaması kuşkusuz açık ve net bir hayal kırıklığıdır. Bu kadar yoğun ilişkilerin olduğu bir yerde, bu açıklamanın yapılıyor olması da açıklamanın hiçbir mantıklı temeli olmadığını, tamamen siyasi mülahazalarla yapıldığını gösteriyor zaten. Türkiye, bununla ilgili ne tür yaklaşımlar geliştirir, onu ileriki zamanda görürüz. Ama şimdiye kadar siyasi meseleleri, bu ekonomik meselelere karıştırmadan, onu paranteze alarak götürmek şeklinde bir strateji uygulandı'' değerlendirmesini yaptı.

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...