Mücevhercilerden Kılıçdaroğlu'na yalanlama!

/ Kaynak: AA
Mücevhercilerden Kılıçdaroğlu'na yalanlama!

Politika Haberleri  / AA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddiası üzerine açıklama yapan Mücevher İhracatçıları Birliği pırlantada yüzde 18 KDV olduğunu açıkladı.

Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elmas ve pırlantada verginin kaldırıldığına ilişkin beyanları üzerine kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı hissettiklerini belirtti.

YÜZDE 18 KDV VAR!

Elmasa verginin kalkmadığını vurgulayan Ayhan Güner, şunları kaydetti:

"Uygulama, borsada yapılan işlemlerde ve ihracat için alınan taşlarda vergi muafiyetinin olmasıdır. Ancak elmas borsa dışında çıktığı an, iç tüketime dönük bir mücevherde kullanıldıysa kesinlikle mevzuatın emrettiği vergilere tabidir. Kuyumcudan alınan mücevherde geçen sene işçilik KDV'ye tabiydi, üretim için alınan elmastan da ÖTV alınıyordu. Bu sene ÖTV kaldırıldı, bunların tümünden birden yüzde 18 KDV alınıyor. Biz uzun süredir bu uygulamanın tüketimi değil üretimi ve ihracatı vergilendirdiğini anlatmaya çalıştık, ne zaman isterlerse Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine de konuyu anlatmak ve sorularını yanıtlamak isteriz. nbsp; KDV var, sadece ihracatçı yurtdışına ihraç ettiği zaman vergi yok, bu da üretime destek. Sonuç olarak kendisinin kesinlikle bir bilgi eksikliği var. Geçen sene bu zamanlarda işçilikten alınan KDV pırlantada yoktu ama ÖTV vardı, şu anda yüzde 18 KDV var. Borsa üyeleri arasında yapılan alışverişlerde de taş borsa dışına çıkmadığı sürece emtia olduğundan dolayı herhangi bir vergi zaten söz konusu değildir."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...