Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bursa Festivali'ne yıldız yağacak

/ Kaynak: İHA
Bursa Festivali'ne yıldız yağacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 54.'sü düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', kentte kültür sanat rüzgarı estirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, '54. Uluslararası Bursa Festivali'nin programını, Hilton Otel'de düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna açıkladı. Başkan Altepe, 'Uluslararası Bursa Festivali'nin 1962 yılından bu yana hayata geçirilen özel bir organizasyon söyledi.


Bursa Festivali'nin 25 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan açılış konserinde, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, '3 soprano 3 tenor' ile sahneye çıkacak. 27 Mayıs'ta Türk Müziği'nin farklı türlerinde eserler veren Zara Bursalılarla buluşacak. 29 Mayıs'ta Anadolu Rock ve Türk Pop Müziği'nin önemli sesleri Kıraç ve Yonca Lodi aynı sahneyi paylaşacak. 30 Mayıs'ta enstrümanındaki ustalığıyla 'Buzuki' lakabını alan Orhan Osman ve Balkan Ekspres sanatseverlere keyifli anlar yaşatacak. 2 Haziran'da 'Dostlar Beni Hatırlasın' ile Ankara Devlet Opera ve Balesi, Aşık Veysel'in yaşam ve felsefesini sahneye taşıyacak. 4 Haziran'da Polonyalı genç sanatçı Marika Bursalı müzikseverlerle buluşacak. 5 Haziran'da Nusret Parmaksız'ın şefliğinde


Selma Başak, Nusret Yılmaz, Elif Güreşçi, Zekai Tunca, Yaşar Özel ve Serap Mutlu Akbulut'un solist olarak katılacağı Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü'nün 'Türk Sanat Müziği Gecesi' programı gerçekleştirilecek. 9 Haziran'da Europe, 2015 dünya turnesi kapsamında Türkiye'de sadece Bursa'da sahne alacak. 10 Haziran'da İzmir Devlet Opera ve Balesi 'Lüküs Hayat'ı sahneleyecek. 12 Haziran'da Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Rafet El Roman sahneyi Azerbaycan doğumlu sanatçı Ezo ile paylaşacak. 13 Haziran'da ise müziğin güçlü sesi Funda Arar sevenleriyle buluşacak. 15 Haziran'da ise yine Türk Pop Müziği'nin sevilen ismi Kenan Doğulu Bursa'da konser verecek. Öte yandan festival kapsamında, Giorgio Bertozzi ve Ferdan Yusufi kuratörlüğünde gerçekleşecek olan İtalyan sanatçıların eserlerinden oluşan 'Sentez 6' sergisi, 1 - 13 Haziran tarihleri arasında Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde Bursalılarla buluşacak.


MÜZİKAL ETKİNLİKLER ÜÇ MEKANDA
Festivalin müzikal etkinlikleri Bursa Açık Hava Tiyatrosu, Merinos AKKM ve Bursa Kent Müzesi Önü'nde gerçekleştirilecek. Polonyalı sanatçı Marika'nın konseri ücretsiz olacak, diğer konserler için bilet fiyatları 13 ile 38 TL arasında değişiyor. Festivalin bilet satışı www.biletinial.com üzerinden yapılacak. Biletinial satış noktalarının bulunduğu yerler ise Bkstv - Korupark Standı, TKM, Merinos AKKM, Açıkhava Tiyatrosu, Zafer Plaza - Sansiro Parfümeri, Magazin Outlet AVM, Kent Meydanı, Durak Muhallebicisi - Nilüfer Şube, Oyak Renault - Kooperatif, Kahve Dünyası - Özlüce…


PROGRAM


25 Mayıs - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, '3 soprano 3 tenor' konseri


27 Mayıs - Zara


29 Mayıs - Kıraç amp; Yonca Lodi


30 Mayıs - Buzuki Orhan ve Balkan Ekspres


2 Haziran - 'Dostlar Beni Hatırlasın', Ankara Devlet Opera ve Balesi


4 Haziran - Marika


5 Haziran - 'Türk Sanat Müziği Gecesi'


9 Haziran - Europe


10 Haziran - İzmir Devlet Opera ve Balesi - 'Lüküs Hayat'


12 Haziran - Rafet El Roman amp; Ezo


13 Haziran - Funda Arar


15 Haziran - Kenan Doğulu


7 - 12 Temmuz - 29. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...