Anadolu Efes zorlu deplasmana hazır

Anadolu Efes zorlu deplasmana hazır

SPOR Haberleri

Çarşamba günü Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 20.30'da başlayacak ve Lig TV 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Anadolu Efes, Türkiye Basketbol Ligi 27. hafta erteleme maçında Darüşşafaka'ya konuk oluyor.Türkiye Basketbol Ligi'nin 28. haftasında Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi rakip sahada 84-82 mağlup etmiş, Darüşşafaka ise Galatasaray'ı 91-76 yenmişti. Bir maçı eksik Anadolu Efes 28. hafta sonunda 19 galibiyet ve sekiz mağlubiyet ile dördüncü, yine bir maçı eksik Darüşşafaka 20 galibiyet ve yedi mağlubiyet ile birinci sırada yer alıyor.


Anadolu Efes, Darüşşafaka maçı ile birlikte Türkiye'deki 1342. resmi maçına çıkacak. Takımımız Türkiye Basketbol Ligi'nde bugüne kadar 1221, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda 19, Türkiye Kupası'nda 98, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Kupası'nda iki ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Kupası'nda bir kez mücadele etti.Türkiye Basketbol Ligi'nde 1222. maçına çıkacak olan Anadolu Efes birinci ligde bugüne kadar oynadığı 1221 karşılaşmada 948 galibiyet, 270 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. (galibiyet yüzdesi: % 77,64)Anadolu Efes ile Darüşşafaka arasında bugüne kadar oynanan 49 karşılaşmada takımımız 44 galibiyet ve beş mağlubiyet elde etti.Anadolu Efes rakibi ile Türkiye Ligi'nde oynadığı 41 karşılaşmanın 36'sında galip gelirken, iki ekip arasında Türkiye Kupası'nda bugüne kadar oynanan sekiz karşılaşmanın tümünden Anadolu Efes sahadan galibiyet ile ayrılan taraf oldu.Bu sezon iki ekip arasında ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı takımımız 73-72 kazanmıştı.Anadolu Efes ve Darüşşafaka bu sezon başında Türkiye Kupası Elemeleri'nin Kayseri ayağında karşı karşıya gelmiş, takımımız mücadeleden 89-70 galip ayrılmıştı. İki ekip ayrıca Gaziantep'te düzenlenen Türkiye Kupası Sekizli Finalleri'nde bu kez yarı finalde karşı karşıya gelirken, takımımız rakibini 88-73 mağlup ederek finale yükselmiş, finalde de Fenerbahçe'yi 70-60 mağlup ederek kupayı kazanmıştı.


Kaynak: nbsp;Basın Bülteni


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...