Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şirketler vatandaşı canından bezdirdi!

Şirketler vatandaşı canından bezdirdi!

Ekonomi Haberleri

Şirketler elektronik ticarette yeni düzenlemeler yürürlüğe girmeden `onay` alabilmek için attığı mesajlarla `yeter` dedirtti.

Elektronik ticarette yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesine 2 günden az bir süre kala şirketler mesaj bombardımanıyla vatandaşa 'yeter' dedirtti.

ARAMALARA YANIT YOK, WEB SİTELERİ AÇILMIYOR!

Mesajda belirtilen numara arandığında karşı taraftan yanıt alınamazken, web adresleri ise açılmıyor.

Elektronik ticarette pazarlama ve tanıtım amaçlı 'istenmeyen' mesaj, arama ve e-posta gibi uygulamaların 1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile son bulacak.

GECE GÜNDÜZ DİNLEMİYORLAR!

Ancak nbsp; şirketlerin 'onay' alabilmek için attığı mesajlar düzenlemenin yürürlüğe girmesine az bir süre kala daha da arttı. Gece yarısı dahi mesaj aldıklarını belirten vatandaşlar, mesaj haricinde iletişime geçememekten de şikayetçi.

Gün içinde art arda atılan mesajlarla şirketler, vatandaşa onay karşılığında iPhone, tablet, bilgisayar çekilişine katılma fırsatı sunuluyor. Buna ek olarak SMS gönderen firmalar ellerinde bulunan stoğu eritmek için de vatandaşı mesaj bombardımanına tutuyor.

NELER DEĞİŞECEK?

1 Mayıs'ta yürürlüğe girecek elektronik ticaret için hazırlanan yeni düzenlemeyle, reklam için gönderilen her türlü e-iletilerde onay istenecek, rahatsız eden reklam 2 gün içinde kesilecek.

Yılbaşı, bayram kutlaması dönemlerinde kutlama iletileri reklam sayılarak tüketici onayı kapsamına alınacak. Böylece kutlama ve temenni iletileri de ticari ileti sayılarak tüketici onayı kapsamına alınacak.

Özellikle itiraz edilmediği takdirde esnaf esnafa SMS ya da e-posta gönderirken izin almayacak. Cihazın bakımı ya da servis için telefonunu bırakan müşteri ise reklam izni vermiş sayılacak. Borç hatırlatan SMS ya da e-postalara reklam konulamayacak.

MESAJA YANIT VERMEMEK 'RET' DEMEK!

Vatandaş, onay vermiş olsa bile hiçbir gerekçe göstermeden ticari ileti almayı reddedebilecek.

Ret bildirimi ücretsiz olurken, alıcının mesaja cevap vermemesi durumunda ise 'onay' talebi reddedilmis sayılacak. Onaysız olarak bir defada birden fazla ileti gönderilmesi halinde ise ceza üst limiti 50 bin TL olacak.

(Milliyet)
nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...