Saç dökülmesini durduran, yeni çözüm!

/ Kaynak: İHA
Saç dökülmesini durduran, yeni çözüm!

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Saç dökülmesi organik enjeksiyonla durduruluyor.

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder saç dökülmesinin sebeplerini ve önlenmesi için yapılabilecekleri anlattı. Ayrıca Organik Saç Ekimi konusunda ayrıntılar veren Ataönder, son olarak Estetik International Ar-Ge takımı tarafından geliştirilen kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi yapılarak uygulanan "Organik Saç Ekimi" nin bu tedavi yöntemlerinin en son ulaştığı noktayı göstermek açısından önem taşıdığını vurguladı.


Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "Hastanın kendi yağından elde edilen kök hücreden zenginleştirilmiş yağ transferi, özellikle saç dökülme sorununun etkili bir şekilde önüne geçilmesini sağlıyor. Organik Saç Ekimi ile hem kellik sorunu yaşayan hastalarımıza, hem de saç dökülmesi problemiyle gelen hastalarımıza fayda sağlayabiliyoruz. Kellik sorunu Organik Saç Ekimiyle, saç dökülme ise, Organik Saç Ekimi Enjeksiyonu ile çözümlenebilir" şeklinde konuştu. nbsp;


"VİTAMİN VE MİNERALLERE DİKKAT EDİN"
"Erkeklerde, kadınlardan daha sık görülmekle beraber saç dökülmesinin altında yatan birçok farklı sebep gözlemleyebiliriz ve bunlar bir hastalık işareti olabilir" diyen Dr. Mustafa Kemal Ataönder, saç dökülmesinin basit bir vitamin eksikliğinden, fazlalığından ya da önemli bir metabolik hastalıktan kaynaklanabileceğinin altını çizdi. Ataönder, "Daha sağlıklı bir hayat amacıyla vitamin desteği alırken miktarı abartarak saçlarınızdan olmayın. Amerikan Dermatoloji Akademisinin açıkladığı verilere göre fazla miktarda A vitamini alımı geçici saç kaybına yol açabiliyor. Ayrıca her on kadından biri 20 ila 49 yaş arasında demir eksikliği anemisinden muzdarip oluyor. Demir eksikliği anemisi kadınlarda tedavi edilebilir saç dökülmesinin en bilinen sebebidir. Kolay bir kan testi ile tespit edilebilir ve basit bir tedavi ile düzeltilebilir bir durumdur. Demir eksikliğine oranla çok daha az görülmesine rağmen B vitamini eksikliği de önemli bir düzeltilebilir saç dökülmesi sebebidir. B vitamininden zengin balık, et ve benzeri gıdalarla beslenme ve dengeli bir diyet sadece saçlarınız için değil tüm vücut sağlığınız için de önemlidir. Diyetle yeterli miktarda protein almamanız saç büyümesinde ciddi bir duraklamaya giderek saç dökülmesi sorunu oluşmasına nbsp;sebep olabilir" dedi. Ataönder ayrıca "Burada saydığım ve eklenebilecek tüm saç dökülme sebeplerini göz önünde bulundurarak hastalar değerlendirilmeli, saç dökülmesi sebebi doğru tespit edilmeli, sonrasında uygulanacak başta Organik saç Ekimi olmak üzere diğer tüm saç tedavileri, tüm bu olası sorunlar göz önünde bulundurularak karar verilmelidir" dedi.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...