Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'den TEOG açıklaması

/ Kaynak: AA
MEB'den TEOG açıklaması

EĞİTİM Haberleri  / AA

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavların güvenliğini ihlal edecek herhangi bir güvenlik zaafının söz konusu olmadığını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında, soruların ve sınavların güvenliğini ihlal edecek herhangi bir güvenlik zaafının söz konusu olmadığını, sınavların güvenli bir ortamda gerçekleştiğini, yarın yapılacak sınavların da aynı hassasiyet ile gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı medya organlarında, TEOG sınavında, bir ilde soruların bulunduğu kapalı kutunun kilidinin kırıldığı ve buna yönelik tutanak tutulduğuyla ilgili haberlerin çıktığı hatırlatıldı.

Sınav evraklarının bulunduğu kutuların çelik kilitli nakil aracıyla taşındığı, sınav evrakının çift kilitli kutularda ve kutuların içinde iki ayrı güvenlik poşeti içerisinde muhafaza edildiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sınav evrakı bulunan kutular, kurye ve emniyet görevlileri nezaretinde İl Sınav Merkezlerine tutanakla teslim edilmektedir. Kimi zaman evrakların taşınması sırasında nadiren de olsa kilitlerden biri hasar görebilmektedir. Bu durum kutunun açılmasını asla mümkün kılmaz.

Bahsi geçen ilimizde yapılan araştırmada iki kutumuzun birer kilidi taşıma esnasında hasar görmüş ve kutuların açılmadığı tutanakla tespit edilerek gereken önlemler alınmıştır. Sınav kutularından biri, ilgili okulda açılarak tek kullanımlık binaya ait güvenlik poşetinin hasarsız olduğu, alınmış olan güvenlik tedbirlerinde herhangi bir sorun olmadığı, evrakın tam olduğu tespit edilmiş ve tutanak altına alınmıştır. Diğer kutu ise güvenli bir şekilde sınav merkezinde kullanılmak üzere bekletilmektedir."

"Soruların ve sınavların güvenliğini ihlal edecek herhangi bir güvenlik zaafı söz konusu değildir. Nitekim bugün yapılan sınavlar güvenli bir ortamda gerçekleşmiş olup, yarın yapılacak sınavlar da aynı hassasiyet ile gerçekleştirilecektir" değerlendirmesi yapılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Kamuoyunu ve çocuklarımızı tedirgin etmeyi amaçlayan bu ve benzeri haberlerin sınav güvenlik uygulama süreçleri bilinmeden kasıtlı olarak belli merkezlerce provokasyon amaçlı hazırlandığı aşikardır. Sınavlar devam ettiğinden ilgili medya kuruluşlarını öğrencilerimizin moral ve motivasyonu açısından daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bakanlığımızca sınavların güvenliği için her türlü tedbir alınmıştır. Bu tür asılsız haberler nedeni ile veli ve öğrencilerimizin herhangi bir endişeye kapılmasına gerek yoktur."

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...