Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Küçük Melek artık gülüyor

Küçük Melek artık gülüyor

SAĞLIK Haberleri

Evde televizyon tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında yüzü, sağ kulağı ve elleri tamamen yanan 5 yaşındaki Azeri kızı Melek, artık gülebiliyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Henüz 2 yaşındayken evde televizyon tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında yüzü, sağ kulağı ve elleri tamamen yanan 5 yaşındaki Azeri kızı Melek, Türk doktorların sayesinde artık gülebiliyor. Medipol Üniversitesi Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Miktat Akan ve ekibinin 5 ay içerisinde gerçekleştirdiği bir dizi operasyon sayesinde elindeki ve yüzündeki düzeltilen Melek, aynalara korkmadan bakabiliyor. Melek'in evde ablasıyla birlikte yalnızken çıkan yangında tamamen yandığını söyleyen annesi Nazire İspatova, "Azerbaycan'da 45 gün yoğun bakımda kaldı. İki defa ameliyat ettiler. Yaralar iltihap kapmasın, erken kapansın diye belinden deri alıp, yaralarının üstünü kapattılar. nbsp;El ve ayak parmakları yandığından birbirine yapışmıştı. Onları keseceklerini söylediler. Ancak Türk doktorlar sayesinde çok şükür kurtuldu" dedi. Melek'in vücudunda hastaneye ilk geldiğinde yanığa bağlı ağır hasar olduğunu söyleyen Prof. Dr. Miktat Akan küçük Melek'e uyguladıkları girişimleri şöyle anlattı: nbsp;"Her iki elinde ve her iki ayağında yanığa bağlı yapışıklıklar ve gerilmeler vardı. Parmakları açıp, deri yaması koyarak kullanılabilir hale getirdik. nbsp;Boynunun altından deri elde edebilmek için iki tane balon koyduk. Alnına da yüz soyma işlemi ve PRP işlemi yaptık. Saçlı derideki yanık alanı da çıkartarak ortadan kaldırdık. 2-3 ay boyunca boynun altındaki balonları yavaş yavaş şişirdik. nbsp;Daha sonra balonları çıkarttık ve oluşturulan sağlam deriyi yüzünün yanık olan bölgesine tamamen kapattık. Göz kapağına da hem alt hem üst kapağında çekinti vardı. Onları da deri aşısıyla düzelttik ve kaş ektik. 6 ay sonra kaburgadan kıkırdak alıp, kulak yapacağız."

Küçük Melek artık gülüyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...