Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hükümlülerden 'Kanatlı Kozalaklar' Sergisi

/ Kaynak: AA
Hükümlülerden 'Kanatlı Kozalaklar' Sergisi

YAŞAM Haberleri  / AA

Adana'da Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki atölyede eğitim gören hükümlülerin, çam kozalaklarından tasarladıkları kuş figürlerinin yer aldığı sergi açıldı.

Adana'da Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki atölyede eğitim gören hükümlülerin, çam kozalaklarından tasarladıkları kuş figürleri, resim ve heykel çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı. Cezaevindeki atölyede hükümlülerin yaptığı çalışmalar, "Dört Duvar Arasındaki Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası: Kanatlı Kozalaklar" adıyla Adana Adalet Sarayı'nda açılan sergide beğeniye sunuldu. Hükümlüler, heykel ve resim kursunda aldıkları eğitim sayesinde kentin simgelerinin kabartma ve resimleri ile tarihi şahsiyetlerin küçük heykellerini, yağlı boya, akrilik, taş boyama, asfalt tablolar ve üç boyutlu resimler yaptı.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, serginin açılışında, hükümlü ve tutukluların ceza infaz kurumlarındaki kurslarda çalıştırılarak meslek ve sanatlarının korunup geliştirilmesi, mesleği bulunmayanlara meslek öğretilmesi, boş vakitlerinin değerlendirilmesi ve atıl durumdaki insan gücünün ülke ekonomisine katkı sunmasının amaçlandığını söyledi.
Son dönemde üretime katılan hükümlü ve tutuklu sayısındaki artışla kaliteli ürünlerin ortaya çıktığını vurgulayan Yeldan, "Hükümlü ve tutuklularca resim ve heykel sanatlarındaki kurslarda üretilen kentin simgelerini heykeltıraş gibi işleyen, çam kozalaklarından özgürlüğün sembolü rengarenk kuş figürleri yapan, tuvale renkli hayallerini yansıtan hükümlülerimizin eserlerinden oluşan sergiyi sizlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeldan, çam kozalaklarının işlenmesi ve bunların sanat eserine dönüştürülmesine yönelik özel çalışma başlattıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Kanatlı Kozalaklar Projesi kapsamında kurulan atölyemizde 40'a yakın hükümlümüz bu işlerle uğraşıyor. Kozalakların hazırlanması, boyanması, kuş figürlerinin tasarlanması, resim ve heykel atölyemizde birlikte yapılıyor. Bu atölyemizi genişletmeyi düşünüyoruz. Cezaevlerimizde, kozalaklardan kuş figürü yapılmaya devam edilecek. Bu kozalaklar hem ekonomiye kazandırılacak hem de doğal orman malzememiz hükümlülerimizin ellerinde değerlenecek. Bunu yapmak uzun emek istiyor. Hepsi el işçiliği, birebir orijinal ve ikincisi yok. Bunların hepsi sanatseverlerle ve ekonomiyle buluşmaya devam edecek."
Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin topluma kazandırılması ve meslek edinmeleri amacıyla kurulan resim ve heykel atölyesinde, heykel modelcisi Engin Sarıoğlan ile resim öğretmeni Doğan Deniz Çalışkan, hükümlülere kurs vermişti.


YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...