Bağcıklı milyoner!

Bağcıklı milyoner!

Ekonomi Haberleri

Markafoni'deki hisselerini Naspers'a satan Sina Afra, 'ayakkabı bağcığı' işine girdi. Üretileni bağcıkları New York'ta 15 dolarlık fiyatla satışa sunacak.

Sina Afra, özel alışveriş sitesi Markafoni'deki hisselerini Naspers'a sattıktan sonra, ilginç bir yatırımla yeniden gündeme geldi: Ayakkabı bağcığı...


Türkiye çıkışlı küresel bir marka oluşturma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Afra, Undo ile ayakkabı bağcığını markalaştıracak.
İstanbul'da ürettikleri Undo bağcıklarını, 15 Mayıs'ta New York Tasarım Haftası'nda tanıtacaklarını belirten Afra, "Bu tanıtımdan sonra ürünlerimizi New York'taki özel butiklerde satışa çıkaracağız. Bu amaçla perakende zincirleriyle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.


'İsmi geri al'
Ayakkabı endüstrisinin, satın alınan ve giyilen her bir ayakkabıyla atmosfere daha fazla karbondioksit yayılmasına neden olduğunu ifade eden Afra, şöyle devam etti: "Bilim insanlarına göre ortalama bir spor ayakkabının atmosfere yaydığı karbondioksit miktarı yaklaşık 13.5 kilogram. Yani bir hafta boyunca açık kalan 100 watt'lık bir ampulün uluşturduğu karbon emisyonuna eşit. Bizim çıkış noktamız da bu. Satın alınan her bir Undo bağcık, giyilen ayakkabının meydana getirdiği yüksek miktarlardaki karbondioksit salımını, satın alınacak karbon kredileri vasıtasıyla geri almaya yarayacak. Undo ismini de endüstrinin neden olduğu tahribatı 'geri alma' (un do) mantığı üzerine verdik." nbsp; nbsp;
İlk aşamada altı farklı renkte ve 10 bin adet üretim yaptıklarını kaydeden Afra, "Daha sonraki aşamada üretim adedi milyonları bulacak" diye konuştu.


Uç kısmında mıknatıs var


Undo ayakkabı bağcığının uç kısımlarında mıknatıs bulunuyor. Bu sayede kullanıcı eski Undo bağcığını çıkartırken, ona mıknatısla bağlı olan yeni bağcığı da hiçbir zorluk çekmeden, otomatik olarak yerine geçirmiş olacak. İstendiğinde uçları birleştirilebilen bağcıklar, aynı zamanda 'kapalı devre' mantığından hareketle ihtiyaçları en aza indirgeyecek şekilde kendi kendine yetebilen, sürdürülebilir bir hayat tarzını da sembolize ediyor. nbsp;


Çifti 15 dolara satılacak


Kısa süre içinde New York'ta satışa sunulması hedeflenen bağcıkların 15 dolara satılacağı açıklayan Sina Afra, "Proje üzerinde sekiz aydır çalışıyoruz. Bu ürünün ardından kemer, kapşon bağcığı gibi aksesar üretimi de yapabiliriz" dedi.
Undo'nun tasarımlarının Stanford Design School eğitiminin ardından Türkiye'ye gelen Atölye Labs ekibi tarafından geliştirildiğini dile getiren Afra, şirketin diğer ortakları arasında Can Özinci, ve Atölye Labs'in de bulunduğuni anlattı.


'Türkiye'nin üretim potansiyelini markalaştırıyoruz'


Türkiye'nin ayakkabı bağcığı üretme kapasitesi açısından dünyada üçüncü sırada yer aldığını belirten Undo Labs Genel Müdürü Can Özinci "Türkiye aslında çok önemli bir ayakkabı bağcığı üreticisi, fakat bugüne kadar bu potansiyel ortaya çıkmamış ve değerlendirilmemiş. Dünya çapında da sadece ayakkabı bağına odaklanan bir marka henüz yok. Dolayısıyla biz de bunu bir fırsat olarak gördük ve Türkiye'nin üretim potansiyelini markalaştırmak üzere yatırımlarımızı bu yönde gerçekleştirdik" diyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...