İsviçre Merkez Bankası Başkanı'ndan Türkiye'ye övgü

/ Kaynak: AA
İsviçre Merkez Bankası Başkanı'ndan Türkiye'ye övgü

Ekonomi Haberleri  / AA

İsveç Merkez Bankası Başkanı Stefan Ingves, Türkiye ekonomisinin son 10 yılda parlayan bir yıldız gibi dikkati çektiğini söyledi.

İsveç Merkez Bankası (Sveriges Riksbank) Başkanı Stefan Ingves, faiz oranları ile ilgili verdikleri kararı açıkladığı basın toplantısından sonra AA muhabirinin sorularını cevapladı.


Dünyada faiz oranlarının oldukça düşük olduğunu dile getiren Ingves, ''İsveç ekonomisi dış dünyaya oldukça bağımlı. Dünya genelinde faizler oldukça düşük, bu, haliyle İsveç ekonomisine de yansıyor'' dedi.


Politika faizini eksinin altına indirme kararından sonra enflasyonda biraz yükselme olduğunu belirten Ingves, 2016 yılından sonra tekrar faizleri yüzde 2'ye çıkarmayı düşündüklerini ifade etti.


Türkiye ekonomisinin 10 yılda çok büyüdüğünü kaydeden Stefan Ingves, "Türkiye'nin ekonomisinde çok önemli gelişmeler yaşandı. Son 10 yılda Türk ekonomisi dünyada parlayan bir yıldız gibi dikkati çekti. Önemli olan bunu devam ettirmek. Umuyorum ki, Türkiye ekononomisi bu günden sonra da hızlı büyümesini devam ettirir" şeklinde konuştu.


Türkiye'de Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutması konusunda yorum yapmayacağını ifade eden Stefan Ingves, Türk meslektaşının, Türkiye'nin ekonomik çıkarları için en doğru kararı aldığını kaydetti.


Amerikan Doları'nın son günlerde artış göstermesini Amerikan Merkez Bankası'nın faiz artış sinyali vermesine ve para politikalarında sıkılaştırma politikaları izleyeceği izlenimi vermesine bağlayan Ingves, doların yükselmesinin fazla uzun sürmeyeceğini ve zaman zaman inişli, çıkışlı bir grafik çizdiğini kaydetti.


Ingves, basın toplantısında geçen ay yüzde eksi 0,25'e indirdikleri politika faizini değiştirmediklerini açıklamıştı.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...