Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'İzmir Kordon Boyu' açıklaması

/ Kaynak: İHA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 'İzmir Kordon Boyu' açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bakanlıkça yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine atıfla bakanlığın töhmet altında bırakılmaya çalışıldığını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında, İzmir Kordon Boyu'ndaki yapılaşmaya ilişkin olarak, Bakanlıkça 8 Eylül 2013 tarihli olarak yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine atıfla, Bakanlığın töhmet altında bırakılmaya çalışıldığı belirtildi. Yönetmelik hükmünün uygulanabilmesi 'bir adada aynı yoldan yüz alan parsellerin dörtte üçünün yürürlükteki planın kat adedine göre yapılaşmış olması halinde mevcut teşekkül dikkate alınır' şartına bağlı olduğu kaydedilen açıklamada, "İzmir Kordon boyunda, ilgili belediyeleri tarafından ruhsatlandırılarak yapılaşmanın yüzde 100'e yakın tamamlandığı görülmektedir. Dolayısıyla İzmir Kordon boyundaki parsel yapılaşmalarının dörtte üçü aştığı ve tama yaklaştığı hususu gözetilirse, Yönetmelikteki yeni hükmün bu alanda uygulanamayacağı açıktır. Bu bağlamda; Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde 08.09.2013 tarihinde yapılan değişikliğin halihazırda yapılaşması tamamlanan İzmir Kordon Boyundaki binalar bakımından yükseklik artışı getirmesi mümkün olmadığı gibi; Bakanlığımızın da bu yerle ilgili olarak yükseklik artışı sonucu doğuracak herhangi bir uygulaması yoktur" ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...