Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Güneş enerjili katlanabilir scooter, Türkiye'ye geliyor!

/ Kaynak: İHA
Güneş enerjili katlanabilir scooter, Türkiye'ye geliyor!

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Dünyanın ilk katlanabilir solar elektrikli scooterı Türkiye'ye geliyor.

NanoWin Technology'nin ürettiği 'Solar Elektrikli Scooter', Türkiye'de ilk kez 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park'ta gerçekleştirilecek 'Tayvan Doğa Dostu Ürünler Etkinliği' çerçevesinde kurulacak olan 'Tayvan Çevre Dostu Ürünler Pavilyonu'nda tanıtılacak. Sadece 20 kilogram ağırlığındaki scooter CIGS solar teknolojisi sayesinde güneş enerjisini elektriğe çeviriyor. Saatte 35 kilometre hıza çıkabilen ve çanta gibi taşınabilen 'Solar elektrikli scooter' bir dolu batarya ile 174 kilometre yol yapabiliyor. Scooter, 'Birleşmiş Milletler Bluesky Ödül'ü ile dünyanın en inovatif tasarımları arasında gösteriliyor.


Tayvan Ekonomik Bakanlığı (MOEA) tarafından düzenlenen ve Tayvan Ekonomi Bakanlığı Çevreci Ürünler Departmanı (GTPO) ve Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) tarafından desteklenen etkinlikte tanıtılacak olan 17 doğa dostu üründen biri olan NanoWin Technology'nin ürettiği 'Solar Elektrikli Scooter', 16, 26 ve 35 kilometre olmak üzere 3 farklı hız seçeneğinde kullanılabiliyor ve 45 derecelik eğimleri rahatça aşabiliyor. Tayvanlı NanoWin Technology tarafından taşıma çantası ile birlikte sunulan ve su geçirmez motor ve batarya mekanizmasına sahip olan 'Dünyanın ilk katlanabilir elektrikli scooter'ını kullanan sürücülerin trafik ve park etme gibi sorunları yok çünkü sürücü ulaşmak istediği yere vardığında, scooterını katlayarak gittiğe yere götürebiliyor.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...