Microsoft'un yeni tarayıcısı Microsoft Edge

Microsoft'un yeni tarayıcısı Microsoft Edge

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft yeni tarayıcısına Microsoft Edge isimini verdi. İşte Microsoft Edge detayları

Resmi olarak ilk kez ocak ayındaki Windows 10 etkinliğinde tanıtılan Project Spartan, yeni adıyla Microsoft Edge, Microsoft'un yeni işletim sistemiyle birlikte sunacağı en büyük kozları arasında yer alıyor. Ancak tahmin ettiğimiz gibi yeni tarayıcı Internet Explorer 'ı tek nefeste öldürmeyecek. Varlığını bir süre daha Windows 10'da sürdürecek olan emektar tarayıcı, yerini yavaş yavaş Microsoft Edge'e bırakacak. Aslına bakılırsa, Microsoft Internet Explorer'ı yaşatmak adına, yeni tarayıcısının logosunda bir sürprize yer vermiş. Microsoft Edge'in 'e'sine bakarsanız, Internet Explorer'a fazlasıyla benzediğini görebilirsiniz. Hatta Microsoft sırf bu yüzden Spartan isminden vazgeçmiş olabilir. Bir süredir kulaklarımıza ve gözümüze kazınan Spartan ismini unutup Microsoft Edge'e alışmak epey zor olacak.


Yeni işletim sistemi, yeni tarayıcı dedik. Biraz da yeni tarayıcıda bizleri nelerin beklediğine bakalım. Aslında Windows 10 etkinliğinde yeni tarayıcının yapacaklarına dair birkaç ipucu almıştık. Daha sade bir arayüz, daha kolay bir kullanım deneyimi, tüm platformlarla uyumluluk, Cortana desteği, Microsoft Edge'de yer alacak özellikler arasında. Tüm bunların yanında Chrome ve Firefox gibi popüler tarayıcılardan kullanıcı kapmak isteyen Microsoft, yeni tarayıcısına kolay geçiş için entegrasyon araçları da eklemiş durumda. Hemen aşağıdaki videodan Microsoft Edge'e ait ilk görüntülere göz atabiliriniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...