Köstebek avı

Köstebek avı

GÜNDEM Haberleri

Gölbaşı Cumhuriyet Savcılığı, paralel yapı operasyonlarını önceden sızdıran 'Fuat Avni'ye yönelik soruşturmasını genişletiyor.

Ebru Karatosun ANKARA
Savcılık, kripto, 'böcek', casusluk, TÜBİTAK ve usulsüz dinlemelere ilişkin operasyon bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili harekete geçti. 'Fuat Avni'nin operasyon hazırlıklarını, bilgiler savcı ve mahkemelerin soruşturma ve gözaltı süreçleriyle ilgili tüm çalışmalarını yaptığı UYAP'a (Ulusal Yargı Ağı) girildikten sonra ifşa edince, farklı bir yol denendi. İlk olarak, Sivas'ta usulsüz dinleme operasyonunun bilgileri UYAP'a işlenmedi, savcılık talimatını emniyete elden verdi. KPSS soruşturmasının ilk operasyonunda da aynı yöntem uygulandı. Operasyonlara ilişkin bilgiler 'Fuat Avni'ye sızdırılamayınca, tüm gözler UYAP'a çevrildi. nbsp;Soruşturmayı yürüten savcılık, Adalet Bakanlığı'na yazı yazdı. Bunun üzerine, 81 ilde dosyalara ulaşma yetkisi bulunan UYAP görevlilerinin operasyonlar öncesi ve sonrasında sisteme giriş-çıkış kayıtlarının incelenmeye alındı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...