Diyarbakır'da 150 kilo patlayıcı imha edildi

/ Kaynak: AA
Diyarbakır'da 150 kilo patlayıcı imha edildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Diyarbakır'da yola döşenen 150 kilogramlık el yapımı patlayıcı güvenlik güçlerince imha edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Lice 1. Jandarma Komando Alay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Lice-Bingöl karayolunda mayın ve el yapımı patlayıcı kontrolü yapıldı.
150 KİLOLUK TNT İMHA EDİLDİ
Kontroller sırasında Diyarbakır-Bingöl karayolunun Kıralan ve Tuzla mahalleleri arasındaki bölümünde kablo döşendiğini fark eden ekipler, alınan güvenlik önlemlerinin ardından imha işlemini gerçekleştirdi. Olay yerinde yapılan incelemede, 12 kilogramlık mutfak tüpü ile güçlendirilmiş 150 kilogram TNT karışımlı amonyum nitrat patlayıcı tespit edildi, 2 metre kablo bulundu.
DEV ÇUKUR OLUŞTU
Patlamanın gerçekleştiği bölgede çukur oluştu. Karayolları ekipleri, çukurun kapatılması ve yolun trafiğe açılması amacıyla çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
DEMİRTAŞ TEHDİT ETMİŞTİ
HDP lideri Selahattin Demirtaş katıldığı televizyon programında barajı geçemezlerde siyasete sokakta devam edeceklerini söyleyerek tabanına "sokağı" işaret etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...